Lepaktált a "Sötétség Urával" a Converse: sátánista cipőt dobtak piacra
A lábbeliken, melyeket nemsemleges, sötét, ufószerű lényeken mutattak be, pentagram is megjelenik
Lepaktált a "Sötétség Urával" a Converse: sátánista cipőt dobtak piacra

Forrás: Instagram/Converse

2021. 08. 03.
A Converse limitált kollekciót dobott piacra a napokban a DRKSHDW-val és tervezőjével, Rick Owens-szel összefogva, amelynek dizájnjában sátáni szimbolizmus szerepel. A népszerű vállalat az Instagramon jelentette be, hogy bevonja új modelljének megtervezésébe az 59 éves divattervezőt, akit gyakran a "Sötétség Uraként" is emlegetnek.

Az új dizájnban megjelenik a DRKSHDW márka pentagramos logója is, amit a sátánisták, a boszorkányok és más pogány vallások követői is előszeretettel használnak. 

Owens az Instagram -bejegyzésben kijelentette, hogy régóta használja a pentagramot, mint szimbólumot, annak nyilvánvalóan okkult asszociációi miatt. Azért is vonzódik az ehhez hasonló geometriai formákhoz, mert az a maga elemi módján

"egy alternatív rendszerre utal, nyitottságot és empátiát, és az élvezet keresését sugallja, illetve toleránssá tesz".

Az 59 éves tervező gyakran a "gótikus motívumokat használ, egyfajta divat-sportruházat hibridet alkot, nemi szempontból semleges dizájnnal a szezon legvagányabb színében ... ami mindig fekete."

Ebben az esetben a tornacipő mögötti dizájnot úgy igyekezett megalkotni, hogy bombasztikus, groteszk és erkölcstelen legyen. Egyes keresztény hírportálok arról számoltak be, hogy Owen dizájnja teljesen felváltja a klasszikus Converse csillagot. Azonban megerősítést nyert, hogy a cipők továbbra is a márka arculatát mutatják majd; miközben Owens pentagram-alapú logóját is beépítik a dizájnba.

A posztok alatti kommentek nagy többsége azt mutatja, hogy a kollekció erős ellenérzéseket váltott ki a márka szeretőiből: többen kijelentették, mostantól nem viselnek többé Converse-cipőket, mások pedig leszögezték, összeférhetetlennek tartják a dizájnt keresztény hitükkel.

Ahogy arról néhány hónapja beszámoltunk, nem ez az első botrányt keltő cipő a piacon, március végén limitált számú sátánista edzőcipővel rukkolt elő Lil Nas X amerikai rapper New York-i cége az MSCHF. A lábbeliben állítólag egy-egy csepp emberi vér is lötyög, emellett pentagram és bibliai vers is megjelenik rajta. A Nike cég, melynek egyik modelljét használták fel a cipő designjához, elhatárolódott a bizarr projekttől, és perrel is megfenyegette a rappert. 

(Premier/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!