Lelepleztek egy baloldali radikális "forradalmárt", aki a capitoliumi tüntetőket hergelte
John Sullivan saját bevallása szerint csak kamerázni volt ott, az igazságügyi minisztérium máshogy gondolja
Lelepleztek egy baloldali radikális "forradalmárt", aki a capitoliumi tüntetőket hergelte

Forrás: Toeele County Sheriff's Office

2021. 01. 15.
Az FBI őrizetbe vette, az amerikai igazságügyi minisztérium pedig vád alá helyezte John Sullivan radikális baloldali aktivistát, miután több videóból is látszik, hogy a férfi, aki állítása szerint csak dokumentálni volt ott az eseményeket, valójában felbujtóként is fellépett a capitoliumi támadás során.

Kedden vád alá helyezte az amerikai szövetségi bíróság Sullivant, kinek a január 6-ai capitoliumi ostrom során készített "dokumentációjából" kiderült, hogy azon érve, miszerint csak meg akarta cáfolni videóival, hogy az Antifa állna az akció mögött, nem állja meg a helyét,

a felvételek ezzel szemben bizonyítják, hogy ő is aktívan hergeli a tüntetőket.

A férfi az "Insurgence USA" szervezet alapítója, ami csak "a forradalomként" utal magára, és George Floyd halála óta a faji igazságtalanság ellen küzd. Sullivan emellett azt is elismerte, hogy támogatja a Black Lives Matter mozgalmat, és ehhez kötődő felszerelést, pólókat, késeket, gázmaszkokat is árul weboldalán. AZt azonban korábbi interjúiban tagadta, hogy köze lenne az Antifa mozgalomhoz.

Forradalmat hirdetett Washingtonban

Már 2020 augusztusában Washington D.C.-ben radikálisan kikelt Trump és adminisztrációja ellen. 

"Hamarosan földig égetjük ezt a sz**t. Ki kell tépni Trumpot abból az irodából ott...Nem fogunk a következő választásokig várni. Elérkezett a forradalom ideje."

John Sullivanről azóta egy olyan fotó is előkerült, amelyben Trumpot támogató sapkát húz a fejére, a képet azzal a kommentárral töltötte fel az oldalára, hogy "beépített informátor". 

Golyóálló mellényben hergelte a Capitoliumba betörőket

Sullivan állítólag az őt kikérdező FBI ügynököknek elmondta, hogy benn volt a Capitolium épületében, ahová golyóálló mellényben egy törött ablakon keresztül jutott be.

Felvételein, melyet szintén a Szövetségi Nyomozóiroda rendelkezésére bocsátott, hallatszik, amint az mondja:

"K*****a vadak vagytok, gyerünk, ez a sz** a mienk!... El se hiszem, hogy ez megtörténik!... Elértük ezt a sz**t... megcsináltuk együtt... mind részesei vagyunk a történelemnek!"

Ugyancsak rengeteg kérdést vett fel egy olyan felvétel, amin a szintén az épületben tartózkodó CNN-riporterrel, Jade Sackerrel együtt örülnek azon, hogy "megcsinálták" és hogy "ez lesz életük legjobb videoriportja". Nem sokkal később már főműsoridőben számolt be a CNN-en a férfi arról, hogy mi minden történt a Capitoliumban.

 

Egyik videóján az is közelről látszik, ahogy egy capitoliumi rendőr lelövi Ashli Babitt amerikai veteránt. A tragikus eseményről részletesen a Hetek aktuális lapszámában is írtunk

John Sullivant, a szövetségi bíróság polgári rendbontással, lezárt épületbe való erőszakos behatolással és garázdasággal vádolta meg.

(Fox News/The Blaze/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!