"Lehetetlen nem hinni Istenben és mindenben, amit értünk tesz" – Marcus Rashford bátran vallott hitéről
A Manchester United csatára nem felejtette el honnan jött
"Lehetetlen nem hinni Istenben és mindenben, amit értünk tesz" – Marcus Rashford bátran vallott hitéről

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 05. 26.
A Manchester United és az angol válogatott játékosa, Marcus Rashford bátran beszélt személyes hitéről és annak életére gyakorolt pozitív hatásairól.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A 23 éves Rashforddal a Guardian készített széleskörű interjújt , amiben szó volt a gyermekéhezésről, karrierje kezdeti szakaszáról és arról, minek köszönheti keresztény gyökereit.

Köztudott, hogy Marcus édesanyja keresztény, ezért feltették neki a kérdést, hogy ő is hívőnek vallja-e magát:

„Igen, határozottan” -jött a válasz. „Anyukám mélyen hívő ember.”

Majd az interjú során elmondta, hogy bár ő személyesen nem gyakorolja aktívan a hitét: „de az igyekszik jó bizonyság lenni mások számára.”

"Számomra és a családom számára is egyértelmű, hogy létezik Isten.

Ha megnézed az életünket 15-20 évvel ezelőtt és megnézed, hogy most milyen körülmények között élünk, akkor nem tudod azt mondani, hogy nem létezik Isten, mert annyi mindent tett értünk"

– jelentette ki a Manchester United csatára.

Marcus édesanyja, Mel egyedül nevelte fel öt gyermekét, úgy hogy közben három műszakban dolgozott. Ennek ellenére mindvégig arra törekedett, hogy gyermekeinek is átadja Istenbe vetett bizalmát. Marcus elmondásai szerint, sokszor előfordult, hogy anyjuk nem evett otthon, mert nem volt mit, vagy, mert alig volt otthon a sok munkája miatt.

„Az én értékeim otthonról jönnek, amik a szabályok és egymás iránti tiszteletből fakadnak. Az egész gyerekkoromban édesanyám volt a minta. Látni valakit, aki ilyen nehéz körülmények között küzd minden nap, és a rákövetkező reggel is a lehető legtöbbet nyújtja, nincs semmi, ami ezt felülírhatná.”

Majd hozzátette, hogy az anyja mindig azt mondta neki, hogy minden lehetséges.

Marcus Rashford tavaly júniusban az elmaradt Európa-bajnokság idején emelt szót a gyermekéhezéssel szemben. Az apropót az szolgáltatta, hogy a Covid-járvány következtében a briteknél is tömegek veszítették el a munkahelyüket, és számos család került súlyos helyzetbe, különösen azok, amelyek egyébként is szűkös forrásokkal rendelkeztek. 

A karanténidőszakban – a kényszerű iskolaszünetre tekintettel – a kormány 15 fontos étkezési jegyet juttatott az érintett családoknak: Rashford azt szerette volna elérni, hogy a kormány, eredeti döntését megváltoztatva, a nyári időszakra se vonja meg ezt a támogatást.

A labdarúgó szerint az éhezés úgy terjed az országban, mint a járvány. Mint kiemelte: 2018–2019-ben egy adott iskolai osztály 30 diákjából kilenc élt szegénységben az Egyesült Királyságban. 

Marcus Rashford csapata, a Manchester United ma este lép pályára az Európa-liga döntőjében a spanyol Villarreal ellen, ahol lehetősége lesz ismét bebizonyítani, hogy Istennél semmi sem lehetetlen.

Európa-liga döntő: 21:00, Gdanks

Villarreal(spanyol) - Manchester United(angol) 

(Hetek/Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!