Közel 900 kocsit gyújtottak fel Franciaországban szilveszterkor - videó
Bécs belvárosában is vandálok pusztítottak
Közel 900 kocsit gyújtottak fel Franciaországban szilveszterkor - videó

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 01. 04.
Nyolcszázhatvanegy autót gyújtottak fel Franciaországban szilveszter éjszakáján; öt éve nem volt ilyen alacsony a felgyújtott autók száma, ami az Európe 1 francia rádió szerint a koronavírus-járványnak és a kijárási tilalomnak tudható be.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Míg egy évvel ezelőtt szilveszterkor 1457 autót gyújtottak fel, az idén a belügyminisztérium újévi adatai szerint "csak" 861-et, ami 41 százalékos csökkenést jelent - olvasható szombaton az Europe 1 honlapján.

Gérald Darmanin belügyminiszter a megyei vezetőkhöz intézett levelében kifejezetten kérte, hogy megyei adatokat ne hozzanak nyilvánosságra a "versengés" elkerülése érdekében.

Az idei szilveszter rendhagyó volt az este nyolc órától érvényes kijárási tilalom és az utcákon járőröző százezer rendőr és csendőr miatt. Az ő feladatuk volt a kijárási tilalom betartatása, az illegális partik és utcai rendbontások megakadályozása.

Különböző szabály- és törvénysértések, a maszkviselés mellőzése, a kijárási tilalom megsértése és nem engedélyezett tűzijáték miatt 6600 embert büntettek meg. Hatszázhatvankét embert előállítottak, közülük 407-et előzetes letartóztatásba helyeztek.

Bécs belvárosát is Vandálok verték szét szilveszterkor

Feltehetőleg migránsok egy csoportja üzletek (köztük ékszerbolt, pékség és fagyizó) kirakatait törte be, automatákat rongáltak meg Bécs bevándorlók által lakott belvárosi, Favoriten kerületében szilveszter éjjel.

Több lakás ablakát tűzijátékokkal lőtték be, egy karácsonyfát pedig benzinnel locsoltak le. Elképesztő állapotokat mutat egy helyszínen készült videó.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Memes (@wien.ist_anders)

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint tűzijátékokkal lőttek rájuk az allahu akbart kiabáló vandálok.

Először mindannyian elmenekültek, de a rendőrök megtaláltak közülük egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló. - írja a Magyar Nemzet.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva elmondta:

nincs helye a párhuzamus társadalmaknak Ausztriában.

Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak.

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó migránsok kitoloncolását javasolta, valamint, hogy a két osztrák elkövető pedig fizessen a helyreállításért – írja az oldal.

(Hetek/MTI/MagyarNemzet)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!