Tömegbe lőtt tüzijáték, gyújtogatás: féktelen szilveszterezést rendeztek a külföldiek a Vörösmarty téren - felvétel
Többen megsérültek az éjszaka során
Tömegbe lőtt tüzijáték, gyújtogatás: féktelen szilveszterezést rendeztek a külföldiek a Vörösmarty téren - felvétel

Olvasónk felvételei

2024. 01. 02.
Többen is arról számoltak be, hogy szilveszter éjjel a felhőtlen jókedven túl egészen ijesztő jelenetek színtere is volt Budapest belvárosa. A Vörösmarty téren például több külföldi túlzásba vitte a "pirózást", kisebb tűz is keletkezett, valamint a tűzijátékok és petárdák egy része sem ott robbant fel ahol kellett volna. 

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

Olvasónk felvételei szerint meglehetősen ijesztőre sikeredtek az év utolsó percei a Vörösmarty téren, miután magukból kikelt fiatalok, köztük számos külföldi egyszerűen túlzásba vitte a szilveszteri tűzijátékozást, amivel több nézelődőt is megrémisztettek. 

@akulifai Gyújtogatás, emberekre lőtt tüzijáték - elszabadult pirózás a Vörösmarty téren szilveszterkor. Főleg külföldiek vitték túlzásba a bulizást. #szilveszter #vörösmartytér #2024 ♬ eredeti hang - Kulifai Máté

 

A RTL Klub híradójának nyilatkozó egyik hölgy arról számolt be, hogy az egyik pirotechnikai eszköz a kezét találta el és égette meg. A csatorna több felvételén pedig jól láthatóan az emberek közé is jutott a tűzijátékokból, ami miatt többen inkább menekülőre vették az irányt.

 

Lapunk megkeresésére a rendőrség azt közölte, hogy a vonatkozó kormányzati rendelet értelmében december 31-e 18 óra és január 1-je 6 óra között közterületen 1-es, 2-es és 3-as kategóriájú pirotechnikai termékek is felhasználhatók engedély nélkül. A rendőrök felé segítségkéréssel senki sem fordult, rendőri intézkedés nem történt. 

Tizenöt emberrel szemben indult eljárás

Húsz esetben, tizenöt emberrel szemben indult eljárás polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt vasárnap dél és hétfő reggel hat óra között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közleményben azt írták: a termékek felhasználásához kapcsolódóan egy súlyos és négy könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására.

A tájékoztatás szerint Pest vármegyében, Gödöllőn egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor a közelében egy tűzijáték működésbe lépett.

Budapesten pedig tűzijáték szabálytalan használata miatt gyulladt ki egy lakás erkélyének bútorzata. Az anyagi kárral járó tűz ügyében a rendőrség közveszély gondatlan okozása miatt, ismeretlen tettessel szemben indított eljárást - jelezték.

Hozzátették: szilveszter este, valamint az újév első óráiban a rendőrök összesen 48 embert állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt.

(MTI/Hetek)

Előfizetés

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!