Kőkemény véleményt mondott Meghanékről a brit sztárműsorvezető, "másnap" már nem kellett bemennie dolgozni
Piers Morgan több ízben is megkérdőjelezte a vádak valóságtartalmát, védelmébe véve a királyi családot
Kőkemény véleményt mondott Meghanékről a brit sztárműsorvezető, "másnap" már nem kellett bemennie dolgozni

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 10.
Piers Morgan, az egyik legnépszerűbb brit műsorvezető távozik a Good Morning Britain reggeli televíziós műsorból, miután Meghan Markle Oprah-interjúban hangoztatott vádjait kemény kritikával illette, és védelmébe vette a királyi családot.

Morgan kedden jelentette be , hogy hat év után távozik a program éléről, miután kétségbe vonta a sussexi hercegnő által elmondottakat, és ez rendkívüli felháborodást kavart.

A népszerű brit műsorvezető volt társa, Susanna Reid sok mindenben nem értett egyet, saját bevallása szerint mindennek csak egy szelete volt

a sussexi hercegnő szavahihetőségének megkérdőjelezése, mely miatt az ITV vezetőségével is összekapott, és "úgy döntöttek, távozik a műsorból".

Egy szerdai tweetjében megerősítette, hogy döntésének, miszerint nem vonja vissza állításait, köze van távozásához.

Mint írta:

"Hétfőn azt mondtam, nem hiszek Meghan Markle-nek és az Oprah interjúnak. Volt időm átgondolni a véleményeket és még mindig nem hiszek. Amennyiben ön igen, rendben van. A szólásszabadság egy olyan domb, amin boldogan meghalok."

A sztár műsorvezető kedden kiviharzott a műsorból, miután egy kollégája, Alex Beresford "diabolikusnak" és "szánalmasnak" nevezte, és személyeskedve elkezdte sértegetni a véleménye miatt.

Mielőtt azonban távozott volna, kijelentette, hogy komoly fenntartásai vannak Meghan állításainak valóságtartalmával kapcsolatban, de nem az ő dolga megítélni, hogy küzdött-e öngyilkossági gondolatokkal.

Morgan a műsorban azt mondta, hogy a hercegnő egyetlen szavát sem hiszi el, még azt sem hinné el neki, ha az időjárási előrejelzést olvasná fel.

A műsorszórás szabályainak betartását is ellenőrző brit távközlési felügyelet (Ofcom) kedden közölte, hogy Piers Morgan megjegyzése miatt több mint

41 ezer panaszbejelentés érkezett a nézőktől; ez negyedszázados rekord.

Az ITV kedd esti közleménye szerint megállapodás született a társaság és Morgan között arról, hogy "most jött el az ideje" a műsorvezető távozásának.

Az ominózus Oprah-interjút, és a királyi család válaszát itt és itt olvashatja el.

(MTI/Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!