hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Meghan vs. királyi család: a monarchia is áldozatául eshet a családi viszálynak?
Világra szóló önsajnáltatás
Meghan vs. királyi család: a monarchia is áldozatául eshet a családi viszálynak?

Fotó: AP / Rick Rycroft

2021. 03. 11.
A sussexi hercegi pár kétórás nagyinterjút adott a televíziózás királynőjének nevezett Oprah Winfrey-nek, amely a brit királyi család elleni verbális szőnyeg­bombázásnak bizonyult. Az „elhallgattatott” páros botrányos színrelépése felforgatta a közbeszédet.

A több mint 10 millió fontra becsült kaliforniai villájuk teraszán számolt be a hercegi pár a királyi család tagjaként őket ért megpróbáltatásokról, a szomszédból átugró, szintén milliárdos, Oprah Winfrey-nek. Az interjú első része Meghannel készült, majd férje, Harry herceg is becsatlakozott a beszélgetésbe. A több millió dolláros bevétellel járó interjú több mint 17 millió nézőt vonzott a képernyők elé az Egyesült Államokban. A beszélgetés során azon túl, hogy bejelentették: kislányt várnak, egyúttal rendkívüli vádakat fogalmaztak meg a királyi család, valamint a brit sajtó ellen.

Öngyilkossági gondolatok és rasszista vádak

A sussexi hercegné elmondta, hogy első terhessége idején az öngyilkosságot fontolgatta, hozzátéve, hogy semmilyen segítséget nem kapott a Palota dolgozóitól. A kijelentése annak tudatában különösen aggasztó, hogy férje a cambridge-i házaspárral együtt indított kezdeményezésében évek óta mentorált mentális egészséggel foglalkozó jótékony szervezeteket. Maga is ilyen tanács­adás segítségével igyekezett feldolgozni édesanyja 24 évvel ezelőtti halálát.

A néhai Diana hercegnőre utalva Harry bevallotta: szerinte a történelem elkezdte megismételni önmagát. Ám, mint fogalmazott, ezúttal „sokkal veszélyesebb módon, mert hozzáadódott még a faji megkülönböztetés és a közösségi média is”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!