Kitiltanák az Európai Unióból Tucker Carlsont a Putyin-interjúja miatt
Orbán Viktor politikai igazgatója szerint ezt nem fogják hagyni
Kitiltanák az Európai Unióból Tucker Carlsont a Putyin-interjúja miatt

Forrás: X/Tucker Carlson

2024. 02. 07.
Úgy értesült a Newsweek, hogy kitiltanák az Európai Unióból Tucker Carlson népszerű amerikai műsorvezetőt, amiért az elmúlt napokban Moszkvába utazott és interjút készített Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A hírre reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is. 

Egy volt, és két jelenlegi európai parlamenti képviselőre hivatkozva írta meg a Newsweek, hogy az Európai Unióban komolyan fontolóra vehetik, hogy a Fox News egykori műsorvezetőjét kitilthatják a Putyinnal készült interjúja miatt. 

Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy mivel Putyin háborús bűnös, és az Európai Unió mindenkit szankcionál, aki ebben segíti őt, ezért logikusnak tűnik, hogy a Külügyi Szolgálat is megvizsgálja az ő esetét. Egy másik spanyol képviselő szerint Tucker Carlson az európai földön létező legszörnyűbb rezsim propagandistája és nem újságíró. Egy észt képviselő pedig azt mondta, hogy helytelen platformot adni valakinek, akit népirtás bűntetteivel vádolnak. Urmas Paet szerint a propaganda miatt szankciós listára kerülhet, ami elsősorban az uniós országokba való beutazási tilalomra vonatkozik. 

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója viszont az X-oldalán közölte, hogy nem érdemes próbálkozni, mert nem fogják hagyni (mármint a magyar kormány), hogy ez megtörténjen.

 

(Newsweek/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!