Kitálalt az ex-férj: így szerette el Joe Biden tőle a feleségét
Jill Biden első férje az Inside Edition-nek adott interjújában tálalt ki
Kitálalt az ex-férj: így szerette el Joe Biden tőle a feleségét

Jill és Joe Biden. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2020. 09. 22.
Az Inside Edition című oknyomozó magazin legfrissebb adásában Jill Biden első férje, a 72 éves Bill Stevenson cáfolta azt a médiában elterjedt bájos szerelmi sztorit, mely szerint Joe Biden demokrata elnökjelölt egy vakrandin találkozott volna mostani feleségével. A volt férj szerint a valóság az, hogy már évek óta ismerték egymást, amikor Biden viszonyt kezdett a feleségével. 

Bill Stevenson szerint egy szó sem igaz abból a tündérmeséből, amit Joe Biden terjeszt a mostani feleségével való romantikus ismerkedéséről és első találkozásukról. E szerint Joe Biden éppen akkor találkozott Jill-lel, amikor a nő már véglegesítette a válását első férjével, a demokrata politikus pedig még küszködött az első feleségének, Neiliának tragikus autóbalesetben történő elvesztésével. Jill és Joe Biden a történet szerint egy vakrandin ült először egy asztalhoz. 

"Joe a barátom volt, Jill meg a feleségem"

Stevenson azonban cáfolja a történet több pontját az exkluzív interjújában. A férfi határozottan állítja, hogy még házas volt Jill-lel, amikor először bemutatta őt Bidennek. Mindez 1972-ben volt, három évvel azelőtt, hogy Joe Biden vakrandira ment volna a már válófélben levő nővel. 

"Elárultak engem Bidenék. Joe a barátom volt, Jill pedig a feleségem"

- fogalmazott. 

Stevenson 1969-ben találkozott az akkor még 18 éves Jill-lel. A pár hat hónappal később összeházasodott. Ekkortájt a Delaware-i Wilmingtonban dolgoztak, éppen abban a városban, ahol ugyanabban az évben Joe Biden is megkezdte jogi és politikai karrierjét. Amikor 1972-ben megtörtént az ominózus bemutatkozás, Joe még az első feleségével élt együtt, Neiliával, és éppen a szenátusi kampányban indult, amit később meg is nyert. 

Stevenson azt állítja, az év augusztusában egy adománygyűjtő rendezvényt is szervezett az ifjú politikus barátjának, amin 2500-3000 dollárt sikerült összegyűjteniük (ez mai áfolyamon kb. 5 és fél millió forint támogatásnak felel meg). 

"Joe-t 1972-ben mutattam be a feleségemnek, közvetlenül a választások előtt. Ott voltunk a konyhánkban: Jill, Joe, Neilia és én. Hogy is felejthetném el?"

Neilia Biden, a demokrata elnökjelölt első felesége nem sokkal később egy tragikus balesetben elhunyt.

Egy autóbaleset buktatta le a viszonyukat

Stevenson először 1974 augusztusában gyanakodott arra, hogy Biden és Jill viszonyt folytat egy turnéútja során. Akkor Jill 23, Biden pedig 31 éves volt.

Pár hónappal később azonban már jóval egyértelműbb eset történt, ami leleplezte a titkos viszonyt. Jill ugyanis autóbalesetet szenvedett a kocsijával. Bill a helyszínre érve beszélt szemtanúkkal is, akik azt állították, hogy a felesége barna Corvette-jének volánja mögött nem a nő, hanem Biden szenátor ült. 

Amikor a férj szembesítette Jill-t a tudomására jutott esettel, a nő semmit nem reagált. Ekkor döntött úgy Stevenson, hogy szétválnak útjaik a feleségével. A pár 1975 májusában vált el.

Obamát támogatta, de most Trumpra fog szavazni

A mostani kampánnyal kapcsolatban Stevenson elmondta, hogy korábban Barack Obamát támogatta a választáson, most viszont Trump mellé áll, mert egyetért a rendőrség melletti kiállásával. 

Jill Biden szóvivője az interjút követően tagadta a vádakat. Elmondása szerint a férfi csak arra használja fel ezt a fabrikált történetet, hogy a közeljövőben megjelenő könyvét népszerűsítse. Mint mondja, Biden és a feleségének a kapcsolata alaposan dokumentálva van, nincs titkolni valójuk a múltban. 

(Daily Mail)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!