"Kész cirkusz" - totális kudarcba fulladt az oltásellenes celebek kórházlátogatása Moszkvában - videó
A világsajtóban elterjedt rendkívüli kampány egyáltalán nem érte el a célját
"Kész cirkusz" - totális kudarcba fulladt az oltásellenes celebek kórházlátogatása Moszkvában - videó

Forrás: Youtube/Anton Tarasov

2021. 11. 29.
Oroszországban szokatlan módszerrel próbálták meggyőzni az oltásellenes tömegeket a Covid-világjárvány veszélyeiről és kockázatairól. Meghívták az ország legnevesebb szkeptikus celebjeit és közszereplőit, hogy a saját szemükkel győződjenek meg róla, mekkora pusztítást végez a koronavírus. Az akció azonban szinte az első pillanatban teljes káoszba fulladt. 

 

Habár rengeteg meghívót küldtek ki, összesen 9 oltásellenes influenszer vállalkozott arra, hogy bemegy a "vörös zónába" és megnézi, hogyan küzdenek a fertőzöttek az életükért egy moszkvai intenzívosztályon. A látogatásuk azonban szinte azonnal kudarcba fulladt, mert a legtöbbjük a magas szintű kockázat ellenére sem volt hajlandó a kórház szabályzatának eleget tenni: elutasították a PCR-tesztet (attól tartva, hogy ezzel fogják őket megfertőzni) és maszkot sem kívántak felhúzni.

 

Az egyik meghívott, Anton Tarasov Youtuber például egyenesen azt állította korábbi videóiban, hogy a Covid-19 nem fertőző, a tüdőgyulladást egy a moszkvai utcákon kipermetezett vegyi anyag okozza és természetesen az 5G antennák. 

"Szigorú szabályaink vannak. Ha valaki elutasítja ezeket, akkor akár most azonnal véget vethetünk ennek a látogatásnak"

- fogalmazott Valery Vechorko, a kórház főorvosa az egyik felvételen.

A hangos kiabálást és veszekedést követően a rendőrségnek az egyik fekete símaszkot húzó vendéget ki is kellett vezetnie az épületből. Végül csak 3-an vállalták a tesztet és a maszkot, ám őket sem hatották meg nagyon a látottak. 

"A hozzáállásom egy kicsit sem változott"

- mondta az egyik influenszer a helyi médiának. Mindezt annak ellenére, hogy több intenzív kezelésre szoruló oltatlan beteggel is beszélgetett. 

Egy másik kórházban is szerveztek hasonló "akciót", ám a szentpétervári Botkin-kórházban egy meghívott sem jelent meg a kijelölt időpontban. Oroszországban jelenleg a lakosság mindössze 37 százaléka van teljesen beoltva. 

(RT)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!