Hazautazik Moszkvából az amerikai nagykövet - az oroszok javasolták neki
Hazautazik Moszkvából az amerikai nagykövet - az oroszok javasolták neki

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 20.
Konzultációra Washingtonba utazik a közeli hetekben John Sullivan moszkvai nagykövet. Ezt maga a misszióvezető jelentette be a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

"Úgy gondolom, hogy fontos közvetlenül beszélnem a Joe Biden kormányzatából való új washingtoni kollégáimmal az Egyesült Államok és az Oroszország közötti kétoldalú kapcsolatok jelenlegi állapotáról" - mondta.

"A közeli hetekben vissza fogok térni Moszkvába Biden és (Valgyimir) Putyin (orosz elnök) találkozója előtt"

- tette hozzá.

Sullivant még Donald Trump elnök nevezte ki nagykövetnek Oroszországba. A TASZSZ szerint a diplomata még ezen a héten haza fog utazni.

Szergej Lavrov külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója azt javasolta Sullivannek, hogy térjen vissza Washingtonba konzultációra.

Egyre feszültebb a viszony

A két ország között kiélezte a feszültséget, hogy Biden egy március 17-én adásba adott tévéinterjújában igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, hogy gyilkosnak tartja-e Putyint, és azt hangoztatta, hogy Moszkva "megfizeti az árát" annak, hogy szerinte beavatkozott az amerikai elnökválasztásba. Ezt követően Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövetet hazahívták konzultációra.

Az Egyesült Államok csütörtökön újabb szankciókat vezetett be Oroszország ellen, amire Moszkva pénteken hasonlóképpen válaszolt.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!