Juval Harari: a mesterséges intelligencia néhány éven belül új Bibliát írhat
A történész szerint az MI vallásokat is létrehozhat a jövőben
Juval Harari: a mesterséges intelligencia néhány éven belül új Bibliát írhat

Illusztráció.(Youtube/TED)

2023. 06. 15.
Az izraeli történész egy portugáliai interjújában beszélt arról, hogy a mesterséges intelligencia (MI) új gondolatokat tud teremteni, és egy új Bibliát is létrehozhatna.

Harari a Jeruzsálemi Héber Egyetem történésze, akinek a könyveiből több mint 20 millió kelt el világszerte. A transzhumanista író többször osztott meg megdöbbentő vagy felháborító gondolatokat, például hogy a Föld lakosságának nagy részére egyszerűen nincs szükség.

Az izraeli történész legutóbb arról beszélt többek között, hogy a 15. századi Gutenberg-bibliát csak kinyomtatták, de nem adtak hozzá semmit.

„Nem hoztak létre egy új oldalt sem. Nem volt saját gondolatuk a Bibliáról, hogy jó-e vagy rossz, hogyan kell értelmezni egyes részeket. Az MI új gondolatokat tud létrehozni, még új Bibliát is tud írni”

- mondta Harari.

A történész hozzátette, hogy az emberiség szent könyveit mindig emberek írták, nem pedig Isten vagy istenségek, és a jövőben már nem emberi lények alkothatják meg az ilyen szövegeket.

Harari szerint így olyan vallások jöhetnek majd létre, amik „valóban helyesek”, és erre néhány éven belül sor is kerülhet.

(Christian Headlines / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!