Jordan Petersonról mintázhatták az Amerika kapitány képregény náci főgonoszát
Vörös koponya a népszerű konzervatív pszichológus gondolatait forgatja ki
Jordan Petersonról mintázhatták az Amerika kapitány képregény náci főgonoszát

Forrás: Twitter/Jordan B. Peterson

2021. 04. 08.
Sokkolta Jordan B. Peterson világhírű konzervatív kanadai pszichológusprofesszort, hogy róla mintázhatták a legújabb Amerika kapitány képregénysorozat náci főgonoszát, kinek 10 szabálya van az élethez, és a professzorhoz köthető kifejezésekkel dobálózik.

A képregény legújabb számában Vörös Koponya, Amerika kapitány régi ellensége amellett, hogy utalást tesz Peterson leghíresebb könyvére, a "12 szabály az élethezre", "feminista csapdáról", illetve "káoszról és rendről" is értekezik.

Ta-Nehisi Coates legújabb Marvel képregénye a főgonoszt úgy mutatja be, mint aki igyekszik radikalizálni a fiatalságot azzal, hogy elmondja nekik,

"amit mindig is hallani akartak... hogy nagyszerűek. Hogy az egész világ ellenük van. Hogy ha igazi férfiak, visszavágnak. És bingo - ez a céljuk. Ezért fognak élni, és ezért is fognak meghalni."

A pszichológusprofesszor alapvetően klasszikus liberális nézetekkel rendelkezik, de szókimondó a polkorrekt cenzúrával és konzervatív értékek eltörlésére tett kísérletekkel kapcsolatban, emiatt a szélsőbaloldali woke-hangok sietve aggatják rá radikális jelzőiket.

“Tényleg olyan univerzumban élek, ahol Ta-Nehisi Coates olyan Amerika kapitány képregényt ír, ami Vörös Koponya főgonosz filozófiájában parodizálja ki gondolataimat?"

- reagált a dologra Peterson.

“Nehéz nem sokkolódni az idők szürrealitásától, miben élünk..." - tette hozzá.

Peterson azóta számos vicces mémet tett közzé oldalán Vörös Koponya háttérrel, sőt még a képregény fiktív náci szervezetén, a Hidrán is gúnyolódott.

A Marvel nem először tesz közzé bizarr, megosztó képregényeket: korábban homoszexuális Amerika kapitánnyal és biszexuális poliámor Űrlorddal is sokkoltak.

(Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!