Biszexuális poliámor lett az eddig keresztény színész által alakított Marvel-karakter
A Galaxis őrzői képregénysorozatban Űrlord ősi templomban "születik újjá"
Biszexuális poliámor lett az eddig keresztény színész által alakított Marvel-karakter

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 25.
A galaxis őrzői címen futó Marvel-képregénysorozatában Űrlord karaktere nyíltan biszexuális poliámor átalakuláson megy keresztül az egyik frissen publikált epizódban. A történet új szála azért is érdekes, mert a képregény megfilmesített változatában Űrlordot a keresztény hitét rendszeresen és nyíltan felvállaló színész, Chris Pratt játssza.

A Marvel univerzum már korábban is lépett merészet a szexuális orientációk terén, most azonban nem csak homoszexuális esküvővel és transznemű szuperhőssel borzolják a kedélyeket, hanem azzal is, hogy a rendkívüli népszerű filmadaptáció alapjául szolgáló képregény történetszálát úgy vitték tovább, hogy abban Űrlord karaktere

egy "biszexuális poliámor újjászületésen" menjen keresztül.

Míg az elmúlt években a poliamóriát, azaz többszerelműség még az LMBTQ-közösség körében is perifériára kényszerült, úgy tűnik olyan főáramú hollywoodi produkciós irodák, mint a Marvel, ezt is be kívánja hozni a mainstream köztudatba, hogy elfogadható normalitásként tálalja a nézők elé.

Poliámor "újjászületés" humanoidokkal

A Galaxis őrzői képregény ominózus számában Űrlord ugyanis nem egyszerű coming-outon, hanem egyenesen szexuális újjászületésen megy keresztül a Morinus bolygón, ahol

két humanoid lénnyel, a női formában megjelenő Aradiával és a férfi formában megjelenő Mors-szal kerül biszexuális, poliámor kapcsolatba egy ősi templom medencéjében.

A jelenet címe: "A halál és az újjászületés háza".

A trió közös fürdőt vesz, ahol Űrlord megköszöni párjainak, hogy elfogadták, ők pedig gratulálnak neki a régi énjétől való megszabaduláshoz, és az újjászületéshez. Egyúttal invitálják arra, hogy "tanulja meg az ő utaikat".

Az, hogy Űrlord szexuális beállítottsága megjelenik-e majd a Galaxis őrzői film soron következő részében, kérdés. Márcsak azért is, mert a karaktert eddig a kereszténységét nyíltan felvállaló Chris Pratt alakította.

Nem csak a képregények oldalain került előtérbe az elmúlt hónapokban a többszerelműség, poligámia - mint megírtuk, Kaliforniában most már bírói döntés is született arról, hogy egy kisgyermek testvérpárnak hivatalosan is három apja lehessen. A család kereteinek felszámolásáért Magyarországon is intenzív kampány folyik, a #családazcsalád mozgalomhoz már nagy multicégek is csatlakoztak. Őket kérdeztük meg arról, hogy a kiállásuk a pusztán szeretetalapú közösségen alapuló családmodellek mellett azt jelenti-e, hogy nem korlátozzák le az abban részt vevő szülők számát. Azaz, támogatnák-e, hogy egy gyermeknek Magyarországon is 3, vagy több apukája, vagy anyukája lehessen. Ezeket a válaszokat kaptuk az IKEA-tól, az RTL Klubtól és a többi vállalattól. 

(People/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!