Marvel-bejelentés: jön a homoszexuális Amerika Kapitány
Aaron Fischer karaktere a hajléktalanokért és a csavargókért fog kiállni a történetben, ahelyett, hogy űrlényekkel harcolna
Marvel-bejelentés: jön a homoszexuális Amerika Kapitány

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 18.
A Marvel Comics egyik legemblematikusabb karaktere, az eddig konzervatív keresztény értékeket képviselő Amerika kapitány idén 80 éves. A jeles alkalomból külön képregény sorozatot kap, melyben egy hajléktalanokat és csavargókat mentő orrpiercinges homoszexuális tinédzser is Amerika kapitánnyá válik.

A Marvel új, ünnepi, "Amerika kapitány Egyesült Államai" címre hallgató képregény-sorozatában az eredeti Amerika kapitány, Steve Rogers három másik szereplővel útnak indul az Egyesült Államokat átszelve, hogy megtalálják elveszett pajzsát. Ekközben számos különböző emberrel találkoznak, akik a kapitány szerepébe léptek, hogy megvédjék közösségeiket.

Az első ilyen szereplő lesz Aaron Fischer, egy homoszexuális tinédzser, kinek történetét júniusban, a "meleg büszkeség" hónapjában adják majd ki. A Marvel úgy írta le a karaktert, mint egy "félelmet nem ismerő tinédzser, aki hajléktalan, csavargó fiatalok védelmére esküdött fel".

Jan Bazaldua, az Aaron karakterét megalkotó transznemű művész elárulta, a szereplőt a "queer közösség hősei inspirálták" és reméli, hogy hősök következő generációját inspirálhatja majd. Hozzátette,

míg Steve Rogers, a klasszikus Amerika kapitány szupererős lények ellen harcol és megmenti a világot, a homoszexuális Aaron ugyanakkor az utca mindennapi problémákkal küzdő emberein igyekszik segíteni.

A Marvel állítólag az 1980-as években szándékosan mellőzte homoszexuális karaktereket, majd az 1990-es években felnőtt címkével látta el az LMBTQ karaktereket felvonultató képregényeit. Első homoszexuális karaktere, Northstar 1979-ben debütált, de szexuális irányultságát 1992-ig nem fedték fel.

Azóta a képregény olvasók számos homoszexuális karakter házasságával is találkozhattak.

A Marvel már tavaly januárban beharangozta, hogy transznemű karakterrel is "színesíteni" tervezi univerzumát.

Ahogy arról korábban a Hetek is beszámolt, a Marvel már korábban is lépett merészet a szexuális orientációk terén, azonban pár hónapja publikált számban "A galaxis őrzői" címen futó Marvel-képregény sorozatban Űrlord karaktere nyíltan biszexuális poliámor átalakuláson megy keresztül

(Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!