Jair Netanjahu: Orbán a világ egyik legokosabb konzervatív politikusa
A volt izraeli miniszterelnök fia szerint újraválasztása a jobboldali pártok visszatérését jelenti a hatalomba
Jair Netanjahu: Orbán a világ egyik legokosabb konzervatív politikusa

Youtube/Yair Netanyahu

2022. 05. 03.
Jair Netanjahu, Benjámin Netanjahu, Izrael volt miniszterelnökének fia héberül írt cikket Orbán Viktor miniszterelnök közelmúltbeli elsöprő győzelméről az ice.co.il oldalon, amit a Magyar-Izraeli Média Center egyesület szemlézett.

Netanjahu abban reménykedik, hogy a baloldali pártok legutóbbi nyugati világbeli győzelmei után Orbán újraválasztása a jobboldali pártok visszatérését jelenti a hatalomba.

Jair Netanjahu Orbán Viktort a világ egyik legokosabb konzervatív politikusának nevezte, aki szembeszáll a haladó eszmékkel.

„Orbán Izrael igaz barátja, aki újra és újra támogatta Izraelt minden európai fórumon”.

A volt izraeli miniszterelnök fia hozzátette: Orbán a jobboldali országok példaképének tekinti Izraelt, és Benjámin Netanjahuval való jó kapcsolata is hozzájárult a két ország erős szövetségéhez.

A cikk további részében Netanjahu azt írta, hogy Soros György bírálata nem ér fel antiszemitizmussal, és Orbánhoz hasonlóan a többi V4-es ország is határozottan Izrael mellett áll.

Jair Netanjahuval korábbi magyarországi látogatásakor készített interjúnkat itt olvashatja el.

(MIMC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!