"Iszlamista zavargások", "masírozó erkölcscsőszök": Ausztria mérgezőnek minősítette a politikai iszlámot
Iszlám-térképpel tennék átláthatóvá az országon belül tevékenykedő radikális hálózatot
"Iszlamista zavargások", "masírozó erkölcscsőszök": Ausztria mérgezőnek minősítette a politikai iszlámot

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 27.
Átláthatóságot kell teremtenünk a politikai iszlám tekintetében - hangsúlyozta csütörtökön  Bécsben Susanne Raab, osztrák integrációs miniszter, aki újságírók előtt bemutatta a politikai iszlám elleni programot. Ennek keretében nyilvánosságra hozták az ország úgynevezett iszlám-térképét.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

"Végre átláthatóságot kell teremtenünk a politikai iszlám tekintetében. A politikai iszlám mérgező a társadalmunkra, és szembe megy az integrációval" - jelentette ki Raab.

"A romboló ideológiák terjedését támogatják a Bécs utcáin masírozó csecsen erkölcscsőszök, a különböző iszlamista zavargások és a török államfő dühöngő beszédei is"

- tette hozzá.

"Nem a muszlimok, hanem a politikai iszlám elleni harcról van szó, mégpedig a vallásukat szabadon és békésen gyakorló muszlimok védelmében is." - hangsúlyozta a miniszter.

Megalkották az ausztriai iszlám-térképet

Az említett tendenciákkal, illetve a politikai iszlámmal való szembeszállás részeként mutatta be a miniszter az iszlám-térképet, amely a hozzá tartozó háttérdokumentumokkal átfogó képet ad az Ausztriában tevékenykedő muzulmán szervezetekről, egyesületekről, hitközségekről és az őket képviselő fontosabb személyekről, illetve irányultságuk, kapcsolataik besorolásáról. Egyes speciális esetekben feltárják az adott szervezet összefonódásait a politikai iszlám ideológiájával, szervezeteivel és hálózatával.

A térképen jelölt szervezetek mindegyikéhez részletes leírás tartozik irányultságukról, tevékenységi körükről, céljaikról, múltjukról, jelenükről, sőt külföldi kapcsolataikról is.

Ausztriában 623 muzulmán intézmény működik, ezek nagy része (230) Bécsben található.

"Természetesen nem mindegyik sorolható a politikai iszlám spektrumába" - tette hozzá a miniszter.

Raab feladatként említette, hogy az integrációs programoknak megfelelő alternatívát kell nyújtaniuk a muzulmán fiatalok számára, hogy megelőzhető legyen  radikalizálódásuk.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!