„Isten tanítani akar bennünket” – a Hetek főszerkesztő-helyettesének helyszíni beszámolója Izraelből
A libanoni határ mellől
„Isten tanítani akar bennünket” – a Hetek főszerkesztő-helyettesének helyszíni beszámolója Izraelből

Forrás: Kulifai Máté

2023. 11. 09.
Nem messze vagyunk a libanoni határtól, bármikor lőhet a Hezbollah. Az izraeli páncélosoknál szolgáló Ohaddal beszélgetek, aki meglehetősen fiatal annak ellenére, hogy három kislány várja otthon.

Fején kipa, kezében fegyver, az arcát nem fotózhatom, ez biztonsági előírás. Még a harcállásuk is valamennyire takarva van a környező növényzettel. 

Arról beszél nekem nagy lelkesedéssel, hogy isteni csodának tartja, hogy a Hezbollah nem indított olyan átfogó, s masszív támadást, mint amit október 7-én a Hamasz.

Úgy véli, Isten valamire tanítani akarja őket az ilyen ítéletekkel, mint ami október 7-én törtent, amik tragikusak ugyan, de valamiért mégis Izrael hasznára válnak. 

A holokauszt előtt senki nem gondolta volna, hogy a zsidók pár éven belül államot alapítanak, ahogyan a terrortámadások előtt is elképzelhetetlen volt, hogy ennyire egységes legyen Izrael. Most mindenki ugyanazért a célért küzd, a gonosz elleni háború győzelméért, a túszok kiszabadulásáért. 

Ohaddal megegyeztünk, ha véget ér a háború, és béke lesz, ismét találkozunk és úszunk egyet a Jordánban. 

Addig is vigyázz magadra!

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!