Ez egy PR cikk
Ismerjük meg, mi minden teszi a nápolyi pizzát különlegessé, és hogyan használhatod ki a pizzakemencédet a legjobb eredményért.
A nápolyi pizza lelke a tészta könnyedsége és rugalmassága. Ezt pedig a gondos kelesztési folyamat biztosítja. Ahhoz, hogy a tészta megfelelő állagú legyen, minimum 24 órát, de inkább 48 órát kell érlelni. A folyamat során az "00"-s liszt az alapanyag, ami kulcsszerepet játszik az eredményben. Lehet, hogy te is kipróbáltad már otthon a pizzakészítést, és tudod, hogy minden apró részlet számít abban, hogy elérd a tökéletes tésztaszerkezetet.
A Grill4U-nál kapható pizzakemence használata nagyszerű módja annak, hogy a szabadban is élvezhessük az ételkészítés élményét közös pillanatokkal egybekötve.
Egy jó pizza a feltéteknél kezdődik. Például, a San Marzano paradicsom jellegzetes íze miatt erre épül a pizzaszósz. A nápolyi pizza eredeti receptje szerint a sajt lehet mozzarella di Bufala vagy Fior di Latte. Ezek adják a pizzának azt a krémes, gazdag ízvilágot. Az extra szűz olívaolajjal megkoronázhatod az elkészült művet. A friss bazsalikomlevél maga a hab a tortán, ahogy mondani szokták, hiszen egységet hoz az ízek közé.
Az igazi nápolyi pizzát forró kemencében sütik, ahol a hőmérséklet akár 400-450°C-ot is elérhet. Ilyen hőfokon a sütési idő mindössze 1-2 perc. Ez alatt az idő alatt a tészta gyönyörűen megnő és hólyagos lesz. A sajt pedig tökéletesen megolvad, a feltétek pedig összhangban érnek össze. Otthoni kemencében is elérheted a kívánt eredményt, ha odafigyelsz a hőfokra, amit egy infra hőmérővel pontosan ellenőrizhetsz.
Ha szeretnéd kipróbálni és élvezni a nápolyi pizzát az otthon melegében, íme egy autentikus recept:
Hozzávalók:
Tészta:
500 g 00-s liszt
325 ml langyos víz
10 g só
3 g friss élesztő vagy 1 g szárított
A tészta elkészítéséhez oldd fel az élesztőt a vízben, és keverd össze a sóval a lisztet. Gyúrd össze, amíg sima nem lesz, majd hagyd pihenni egy óráig. Ezután oszd négy részre, formázz belőlük golyókat, és tedd hűtőbe pihenni 24-48 órára.
A szószhoz zúzd össze a San Marzano paradicsomot, sózd és adj hozzá egy kevés olívaolajat. A feltét legyen 300 g mozzarella, valamint friss bazsalikom levelek és extra szűz olívaolaj.
Melegítsd elő a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre, és ha van pizzaköved, az is legyen felhevítve. Nyújtsd ki a tésztát kézzel, hogy megmaradjon a levegős struktúra. Kend meg a szósszal, tégy rá mozzarellát és bazsalikomleveleket, majd locsold meg egy kis olívaolajjal. Süsd a pizzát 1-2 percig, hogy a sajt megolvadjon és a szélek hólyagosak legyenek. Jó étvégyat!
(Fizetett PR cikk)