Hogyan készítsd el a tökéletes nápolyi pizzát kemencében? (x)
Hogyan készítsd el a tökéletes nápolyi pizzát kemencében? (x)

www.grill4u.hu

2025. 09. 25.
Eszedbe jutott-e már, hogy milyen érzés otthon saját kezűleg megalkotni egy igazi nápolyi pizzát? A titok az ikonikus étel egyszerűségében rejlik, de vannak bizonyos trükkök, amiket ismerned kell, hogy igazán jól sikerüljön.

Ez egy PR cikk

Ismerjük meg, mi minden teszi a nápolyi pizzát különlegessé, és hogyan használhatod ki a pizzakemencédet a legjobb eredményért.

A tészta titkai

A nápolyi pizza lelke a tészta könnyedsége és rugalmassága. Ezt pedig a gondos kelesztési folyamat biztosítja. Ahhoz, hogy a tészta megfelelő állagú legyen, minimum 24 órát, de inkább 48 órát kell érlelni. A folyamat során az "00"-s liszt az alapanyag, ami kulcsszerepet játszik az eredményben. Lehet, hogy te is kipróbáltad már otthon a pizzakészítést, és tudod, hogy minden apró részlet számít abban, hogy elérd a tökéletes tésztaszerkezetet.

A Grill4U-nál kapható pizzakemence használata nagyszerű módja annak, hogy a szabadban is élvezhessük az ételkészítés élményét közös pillanatokkal egybekötve.

Felső kategóriás alapanyagok

Egy jó pizza a feltéteknél kezdődik. Például, a San Marzano paradicsom jellegzetes íze miatt erre épül a pizzaszósz. A nápolyi pizza eredeti receptje szerint a sajt lehet mozzarella di Bufala vagy Fior di Latte. Ezek adják a pizzának azt a krémes, gazdag ízvilágot. Az extra szűz olívaolajjal megkoronázhatod az elkészült művet. A friss bazsalikomlevél maga a hab a tortán, ahogy mondani szokták, hiszen egységet hoz az ízek közé.

Kemencében sütve a legjobb

Az igazi nápolyi pizzát forró kemencében sütik, ahol a hőmérséklet akár 400-450°C-ot is elérhet. Ilyen hőfokon a sütési idő mindössze 1-2 perc. Ez alatt az idő alatt a tészta gyönyörűen megnő és hólyagos lesz. A sajt pedig tökéletesen megolvad, a feltétek pedig összhangban érnek össze. Otthoni kemencében is elérheted a kívánt eredményt, ha odafigyelsz a hőfokra, amit egy infra hőmérővel pontosan ellenőrizhetsz.

Autentikus recept az otthoni konyhádba

Ha szeretnéd kipróbálni és élvezni a nápolyi pizzát az otthon melegében, íme egy autentikus recept:

Hozzávalók:

Tészta:

  • 500 g 00-s liszt

  • 325 ml langyos víz

  • 10 g só

  • 3 g friss élesztő vagy 1 g szárított

A tészta elkészítéséhez oldd fel az élesztőt a vízben, és keverd össze a sóval a lisztet. Gyúrd össze, amíg sima nem lesz, majd hagyd pihenni egy óráig. Ezután oszd négy részre, formázz belőlük golyókat, és tedd hűtőbe pihenni 24-48 órára.

A szószhoz zúzd össze a San Marzano paradicsomot, sózd és adj hozzá egy kevés olívaolajat. A feltét legyen 300 g mozzarella, valamint friss bazsalikom levelek és extra szűz olívaolaj.

Melegítsd elő a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre, és ha van pizzaköved, az is legyen felhevítve. Nyújtsd ki a tésztát kézzel, hogy megmaradjon a levegős struktúra. Kend meg a szósszal, tégy rá mozzarellát és bazsalikomleveleket, majd locsold meg egy kis olívaolajjal. Süsd a pizzát 1-2 percig, hogy a sajt megolvadjon és a szélek hólyagosak legyenek. Jó étvégyat!

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!