Hivatalos: Xavi lesz a Barcelona új edzője
A hírt a spanyol legenda arab klubja jelentette be
Hivatalos: Xavi lesz a Barcelona új edzője

Forrás: YT / BeinSPORT

2021. 11. 05.
A katari al-Szadd hivatalos közleményben jelezte, hogy megegyeztek az FC Barcelonával Xavi Hernández kivásárlását illetően, így a katalánok klublegendája vezetőedzőként térhet vissza korábbi klubjához. A Barca egyelőre nem tett bejelentést.

A Barca eddigi szakvezetője, a holland Ronald Koeman múlt csütörtökön távozott a vezetőedzői posztról. Azután küldték el, hogy a bajnokságban csak kilencedik helyen álló csapat 1-0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában. A gárda szakmai irányítását az átmeneti időre a korábban a tartalékcsapatot edző Sergi Barjuánra bízták.

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke Koeman menesztését követően azt mondta, "egy napon biztosan Xavi lesz az FC Barcelona vezetőedzője", azt azonban nem közölte, hogy már most átveszi-e a holland tréner helyét a katalán kispadon.

A korábbi középpályás, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, benne nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere. A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el.

A Sport szerint Xavi fizetése a katalánoknál kevesebb lesz, mint az al-Szaddnál.

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!