Fontos megállapodás: Izraelen keresztül kötik össze Európát, Indiát és a Közel-Keletet
Izrael és Szaúd-Arábia fontos szerepet kap a projektben
Fontos megállapodás: Izraelen keresztül kötik össze Európát, Indiát és a Közel-Keletet

Youtube/Narendra Modi

2023. 09. 11.
Az indiai G20-csúcstalálkozó talán legfontosabb fejleménye volt, hogy országokon átívelő, kereskedelmi célú vasútvonalat építenek a jövőben.

Az ötlet egyik támogatója az Egyesült Államok, amely alternatív megoldásokat keres arra, hogy felvegye a versenyt gazdaságilag Kínával.

A nagy jelentőségű projekt segítségével összekötnék a két kontinenst, hogy Biden szavai szerint “egy stabilabb, virágzóbb és integráltabb Közel-Kelet” jöjjön létre.

Az indiai miniszterelnök is méltatta a kezdeményezést, amely vasúton köti össze a jövőben a Közel-Keletet Indiával. Ez az energia és a kereskedelem terén forradalmi újítást hoz majd, hiszen mind a szállítmányozás ideje, mind az üzemanyaghasználat és a költségek is csökkenni fognak.

A projektben Szaúd-Arábia és Izrael fontos szerepet fog kapni, és lehetőségük lesz további fejlődésre a világkereskedelemben.

A tervek szerint két külön kereskedelmi folyosót fognak kiépíteni: az egyik Indiát fogja összekötni a Perzsa-öböllel, a másik pedig a Perzsa-öblöt Európával.

A vasútvonalak mellett azonban vezetékrendszert is létrehoznak majd ugyanezeken az útvonalakon, amelyen megújuló energiaforrásból származó hidrogént fognak szállítani.

(Reuters / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!