Fico megszólalt: erre emlékszik a támadásból
A szlovák államfő beszélt vele
Fico megszólalt: erre emlékszik a támadásból

Forrás: Facebook/Robert Fico

2024. 05. 17.
Újabb fontos információkat lehetett megtudni Robert Fico hogyléte felől, csütörtökön Peter Pellegrininek, a szlovák államfőnek sikerült néhány percet beszélnie a szlovák miniszterelnökkel, akit szerdán egy kormányesemény után többször is meglőttek. 

Peter Pellegrini a TA3-nak elmondta, hogy Robert Fico elmesélte neki, hogy mindenre emlékszik a támadásból. Emlékszik arra, hogy szerda délután Nyitrabányán többször is meglőtték, meg is lepődött, hogy milyen gyorsan történtek a dolgok, és hogy egyáltalán, mindez megtörténhetett. 

Fico megerősítette azt is, hogy a Besztercebányára történő átszállítás teljes szakaszában is magánál volt, minden érzékelt, ami körülötte történt. "Emlékszik, hogyan kapott elsősegélyt, hogyan szállítják Nyitrabányán, majd onnan helikopterrel Besztercebányára, és hogyan vizsgálják ott a sürgősségi osztályon" - fogalmazott a szlovák államfő. Hozzátette, egyedül az altatás ideje alatt történtekre nem emlékszik, értelemszerűen. 

A csütörtöki tájékoztatás szerint Robert Fico állapota továbbra is rendkívül súlyos, de sikerült azt stabilizálni. 

(TA3)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!