Felmérés: nő az evangéliumi közösségek száma Spanyolországban
Felmérés: nő az evangéliumi közösségek száma Spanyolországban

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 12. 12.
Az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt az evangéliumi gyülekezetek száma Spanyolországban, így mára már több mint 4000 ilyen keresztény közösség működik az országban.

Hivatalos kormányzati adatok szerint azonban a több mint 8000 községből csak 940-ben vannak evangéliumi közösségek, és az ezekhez a gyülekezetekhez tartozó keresztények aránya még Spanyolország lakosságának az 1 százalékát sem éri el.

A becslésünk szerint az evangéliumi gyülekezetek átlagos létszáma száz fő. A 2008-as és a 2012-es válságok nagy hatással voltak”

- értékelte az adatokat egy evangelizációval foglalkozó spanyol szervezet vezetője.

Máximo Álvarez szerint jelenleg csak körülbelül 420 ezer evangéliumi hívő él Spanyolországban, mert a Dél-Amerikából Spanyolországba vándorolt keresztények közül sokan a válságok miatt végül visszatértek a szülőhazájukba a gazdasági nehézségek miatt.

A gyülekezetekben sokan csak hallgatják az istentiszteleteket, de nem aktívak a gyülekezetek építésében, és Álvarez szerint ezt mindenképpen meg kell változtatni Spanyolországban úgy, hogy bevonják a munkába a hívőket, és képzik is őket.

(Evangelical Focus / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!