Felmérés: a románok többsége helyeselné, hogy törvényel erősítsék a természetes család védelmét
Felmérés: a románok többsége helyeselné, hogy törvényel erősítsék a természetes család védelmét

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 07. 22.
A románok többsége nem bővítené az LMBT-közösség jogait és helyeselné, hogy törvényalkotással erősítsék a hagyományos családmodell társadalmi szerepét - írta szerdán a G4Media hírportál egy friss felmérés eredményét ismertetve.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

Az Avangarde közvélemény-kutató intézet által végzett felmérés résztvevőinek 12 százaléka válaszolt igennel, 57 százaléka pedig nemmel arra a kérdésre, hogy bővíteni kellene-e az LMBT-közösséghez tartozók jogait, 31 százalék nem válaszolt.

Arra a felvetésre, hogy törvényalkotással kellene-e erősíteni a hagyományos család szerepét, 62 százalék válaszolt igennel, 14 százalék nemmel, 24 százalék pedig nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

A felmérés résztvevőinek 35 százaléka válaszolt igennel, 19 pedig nemmel arra a kérdésre, hogy folyamatban van-e egy LMBT-ideológiát népszerűsítő kampány. A megkérdezettek 46 százaléka nem válaszolt.

A kérdést fordítva is feltették: erre a válaszadók 21 százaléka mondta azt, hogy szerinte létezik, 31 százaléka pedig azt, hogy nem létezik LMBT-ellenes kampány Romániában. Erre a megkérdezettek 48 százaléka nem válaszolt.

A megkérdezettek 50 százaléka mondta azt, hogy neki személy szerint nincs kifogása az LMBT-közösség tagjaival szemben, 21 százaléka pedig jelezte, hogy ellenérzésekkel viseltetik velük szemben,

21 százalék nem válaszolt.

Arra a felvetésre, hogy vajon az LMBT-közösség, illetve a hagyományos család értékeinek szembeállítása valós, vagy mesterséges vitatéma-e, 21 százalék mondta azt, hogy valós, 34 százalék mesterségesnek tartotta, 45 százalék pedig nem válaszolt.

Az eredményeket ismertető cikk szerint a felmérést a - magyar gyermekvédelmi törvényről elfogadásáról és a jogszabályt érő brüsszeli bírálatokról rendszeresen beszámoló - G4Media hírportál rendelte, azt azonban nem közölte, hogy hány válaszadó bevonásával, milyen módszerrel készült a közvélemény-kutatás.

Korábbi felmérések szerint a román társadalomban jelentős elutasítás érzékelhető az LMBT-közösséggel szemben,

a melegházasságot például néhány éve a lakosság több mint 70 százaléka ellenezte.

Egy a román ortodox egyházhoz közel álló polgári kezdeményezés nyomán 2018-ban népszavazást is tartottak Romániában a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról - megakadályozandó a melegházasság későbbi legalizálását - a referendumon azonban a részvétel nem érte el a 30 százalékos érvényességi küszöböt.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!