Ezért végeztek ki négy embert Szaúd-Arábiában alig 24 óra alatt
Ezért végeztek ki négy embert Szaúd-Arábiában alig 24 óra alatt

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 25.
Kevesebb mint 24 óra alatt négy embert végeztek ki Szaúd-Arábiában, mindegyikőjüket terrorizmus vádjával - adta hírül a Middle East Monitor című nagy-britanniai székhelyű hírportál szerdán, a szaúdi belügyminisztérium közleményére hivatkozva.

A negyedik embert, az ország síita kisebbségéhez tartozó Ahmed al-Badrt terrorizmus vádjával ítélték halálra.

A vád szerint Badr "egy ellenséges országban" kapott fegyveres kiképzést, ezután pedig azért tért vissza a királyságba, hogy terrorcselkeményeket hajtson végre.

Hétfőn szintén terrorizmus vádjával három másik szaúdi állampolgárt is kivégeztek az ország keleti részén. Ők a vád szerint szintén egy másik országban kaptak fegyveres kiképzést.

Az al-Arabíja pánarab hírtelevízió úgy tudja, hogy egyikőjük pénzt kapott azért, hogy más, terrorizmus miatt elítélt raboknak segítsen megszökni Szaúd-Arábiából.

A European-Saudi Organization for Human Rights (ESOHR) nevű berlini székhelyű jogvédő szervezet azt közölte, hogy 2023-ban már 36 embert végeztek ki a királyságban. Jogvédő szervezetek arra is felhívják a figyelmet, hogy míg 2021-ben 61 embert végeztek ki a szaúdi hatóságok, 2022-re ez a szám már 196-ra nőtt.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!