„Ez így nem fair” – Külpolitikai témák nem, némítógomb viszont lesz az utolsó elnökjelölti vitán
Trump ígéretet tett rá, hogy a változtatások ellenére is minden kérdésben meg fogja szorongatni ellenfelét
„Ez így nem fair” – Külpolitikai témák nem, némítógomb viszont lesz az utolsó elnökjelölti vitán

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 10. 20.
Donald Trump elnök beleegyezett az utolsó vitába ellenfelével, Joe Bidennel, annak ellenére, hogy nem találja fair szabálynak azt, hogy az esemény bizonyos szakaszai alatt elnémítják mikrofonjaikat, illetve nem kérdeznek majd külpolitikával kapcsolatos kérdéseket. A republikánus elnökjelölt szerint mindezzel ismét Bidennek akarnak kedvezni. 

“Részt veszek, de nagyon igazságtalannak tartom, hogy megváltoztatták a témákat és az sem fair, hogy megint olyan moderátor lesz, aki teljesen részrehajló”

- jelentette ki az elnök. 

Az elnöki viták bizottsága hétfő délután jelentette be az új szabályt, miszerint az egyik jelölt mikrofonját elnémítják, amíg a másik elmondja nyitóállítását a vita hat szegmenségen két percben. Mindkét mikrofont bekapcsolják ezután a „nyílt vita” részekre az esemény során. 

A bizottság elismerte, hogy a hirtelen változtatások egyik elnökjelöltnek sem fognak tetszeni, azonban fenntartotta, hogy azok hozzájárulnak majd a megfelelő egyensúlyhoz, és a vitát néző  amerikai nép érdekeit szolgálják.

A Trump-kampány hétfőn amiatt is bírálta a bizottságot, hogy külpolitikai téma egyáltalán nem szerepel a hat szegmensben, megjegyezve, hogy ezzel régóta fennálló szokással szakítanak, mely szerint mindig megjelentek ilyen témák az elnökjelölti vitákon. 

“Megértjük, hogy Joe Biden kétségbeesetten igyekszik kikerülni saját külpolitikai mérlegét érintő eszmecseréket”

– jelentette ki a republikánus kampányfőnök, hozzátéve, a bizottság beadta a derekát a Biden-kampány kívánságainak. 

Világossá tette, hogy Trump elnök a Bidennek kedvezni akaró bizottság által az utolsó pillanatban bevezetett új szabályok ellenére is hajlandó vitázni, de neki fog menni a demokrata elnökjelöltnek külpolitikai témában is, beleértve fiának, Hunter Bidennek kétes ügyeit, még akkor is, ha a vitán a témát nem vetik majd fel.  

„Ha a média nem kérdezi meg Joe Bidentől ezeket a kérdéseket, az elnök fogja, nem menekül meg előlük.”

A november 3-ai választás előtti utolsó elnökjelölti vitára október 22-én, csütörtökön kerül majd sor Nashville-ben.

(RT/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!