Evangéliumi keresztények mobil óvóhelyeket adományoztak a Gáza-menti izraeli közösségeknek
Az akciót a Jeruzsálemi Nemzetközi Keresztény Nagykövetség (ICEJ) szervezte meg
Evangéliumi keresztények mobil óvóhelyeket adományoztak a Gáza-menti izraeli közösségeknek

Forrás: Facebook/ICEJ

2021. 05. 17.
Kilenc mobil óvóhelyet adományoztak a rakétáknak legjobban kitett Gáza-menti zsidó településeknek evangéliumi keresztények, melyeket a napokban használatba is vehetnek a helyiek. További hat óvóhelyet kapnak majd a libanoni határ közelében fekvő települések. Az akciót a Jeruzsálemi Nemzetközi Keresztény Nagykövetség (ICEJ) szervezte meg. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

“A világ minden táján azon igyekeznek a keresztények, hogy valami pozitívat tegyenek Izraellel ezekben a napokban. Imádkoznak és kiállnak Izrael mellett saját országaikban, de úgy érzik, ezzel tudnak igazán kézzelfoghatóan hozzájárulni Izrael biztonságához és békéjéhez,"

- jelentette ki David Parsons, az ICEJ alelnöke. 

Hozzátette, minél több embernek van óvóhelye, annál kevesebb áldozat lesz, és annál hiábavalóbbnak látja majd a Hamasz Izrael rakétázását.

Az ICEJ már 2008-ban is több mint 50 mobil óvóhellyel látta el a dél-Izraeli Szderto buszmegállóit. Mindeddig összesen 118 óvóhelyet adományozott izraeli közöasségeknek az Operation Lifeshield keretében, ellenőrizve, hogy azok az Izraeli Védelmi Erők elvárásainak megfelelően legyenek megépítve. 

A legtöbb óvóhelyet iskoláknak, óvodáknak, klinikáknak és ifjúsági központoknak szállították, amik nem tudnak működni ezek nélkül. 

Parsons sietve újabb gyűjtést indított a napokban, amikor kezdetét vette az újabb gázai konfliktus. 

“A Gáza közelében élő izraelieknek csak másodperceik vannak arra, hogy biztonságos helyre érjenek, és többször is világossá tették számunkra, hogy az óvóhelyek valóban életeket mentenek, illetve nyugalmat adnak a veszélyeztetett területen élő családok számára is,"

- nyilatkozta Jürgen Bühler, az ICEJ elnöke, hozzátéve: mindezzel azt is megmutatuják a keresztények, hogy Izrael mellett állnak. 

Mindemellett közel húsz keresztény törvényhozó nyilatkozatban szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy ítéljék el az erőszakszító Hamaszt, akik tetteiken keresztül korlátozzák a béke jövőjét a régióban. 

“Felszólítjuk a Hamaszt, hogy azonnal szüntesse be a rakéták izraeli civilekre való kilövését, és távolítsa el műveleti bázisait a gázai sűrűn lakott területekről, melyek miatt aránytalanul nő a civil áldozatok, és a nem katonai szerepet betöltők veszélyeztetettsége,"

-írták a Magyarországot, Szlovákiát, Litvániát, Finnországot, Csehországot, Hollandiát, Olaszországot, Uruguayt, Kolumbiát, Guatemalát, Szurinámét, Venezuelát, Dél-Afrikát és a Kongói Demokratikus Köztársaságot képviselő politikusok. 

(Jpost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!