Elő a TAJ-kártyákkal: itt nézheti meg, hogy sikeresen regisztált-e az oltásra
Közben közelít a kétmillióhoz az első vakcinával beoltottak száma Magyarországon
Elő a TAJ-kártyákkal: itt nézheti meg, hogy sikeresen regisztált-e az oltásra

Forrás: koronavirus.gov.hu

2021. 03. 25.
Csütörtök délután elindult a koronavirus.gov.hu oldalon az az internetes felület, amelyen bárki megnézheti, hogy érvényes-e az oltási regisztrációja. Ehhez mindössze a születési dátumát és a taj-számát kell megadnia. A rendszer egy egyszerű üzenetben jelzi ennek meglétét vagy hiányát.

Utóbbi esetén vagy még feldolgozás alatt van a regisztráció vagy ha már korábban regisztrált a felhasználó, a hibásan vagy pontatlanul bevitt adatokat pontosíthatja az adatvedelem@neak.gov.hu email-címre küldött elektronikus levéllel.

A vakcina regisztráció lekérdezés elérhetősége: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Ezen az oldalon a regisztrált, de még nem beoltott személynek lehetősége nyílik lekérdezni, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papír alapú jelentkezésének feldolgozása milyen státuszban van. A regisztráltnak ehhez elég megadnia a TAJ-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn egy IGEN vagy NEM üzenetet fog látni.

  • IGEN - Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk Önt, mint oltandó személyt. 
  • NEM - Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.

 

Fontos tudni, hogy bárhogy is regisztráltunk, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatainkat feldolgozzák és bekerüljünk az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis ellenőrzik.

„Ami azt jelenti, hogy senki ne ijedjen meg, ha jelentkezése után rövid idővel azt az üzenetet kapja, hogy "regisztrációja még nem érkezett meg. Az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezése esetén pár napot, postai úton küldött jelentkezése esetén nagyjából egy hetet vesz igénybe”

–áll a koronavirus.gov.hu oldalán. 

Ezért azt kérik, hogy az online regisztrációjától, illetve a postai levél visszaküldése után érdemes pár napot várni a lekérdezéssel. 

Ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Azok a regisztráltak, akik még nem kaptak oltást, és a lekérdezés során meggyőződtek arról, hogy már nyilván tartják őket beoltandónak - az eddig már beoltottakhoz hasonlóan - értesülni fognak majd, hogy mely oltóponton és mikor várják őket oltásra.

Közelít a két millióhoz az első oltáson túlesettek száma

"A védekezésben óriási jelentősége van annak, hogy már 1 747 519 embert beoltottak, közülük 524 604-en a második dózist is megkapták már "- tudatta az országos tisztifőorvos.

"A világ négy sarkába elmegyünk annak érdekében, hogy vakcinát szerezzünk a magyar emberek számára" - jelentette ki Müller Cecília. Megjegyezte, a védettség megszerzéséért nagyon fontos, hogy regisztráljanak az oltásra azok, akik ezt még nem tették meg.

A mai kormányifón megerősítették, hogy akkor kezdődhet meg a lazítás, ha már legalább 2,5 millió embert beoltottak.

Az átoltottságtól függően vagy április 12-én, vagy április 19-én nyithatnak az oktatási intézmények.

(Hetek/MTI)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!