Elmenekült a közúti ellenőrzés elől, majd meghalt egy tini Franciaországban
Megint zavargások kezdődhetnek?
Elmenekült a közúti ellenőrzés elől, majd meghalt egy tini Franciaországban

Illusztráció(Shutterstock/Frederic Legrand - COMEO)

2023. 09. 07.
A 16 éves fiú motorján menekült a rendőrök elől, aztán egy rendőrautóval ütközött.

A motorosra azért figyeltek fel a rendőrök, mert a motorja hátsó kerekein akrobatamutatványokat hajtott végre, és nem viselt bukósisakot.

A járőrautó egy ideig távolról követte a fiút, majd megállt, miközben a fiatal nagy sebességgel elhajtott, mert nem volt hajlandó megállni az őt igazoltatni próbáló rendőröknek.

A fiú ezután egy kereszteződésben összeütközött egy másik rendőrautóval, amely nem vett részt az igazoltatásban.

A balesetben súlyosan megsebesült tinédzser kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe - közölte az ügyészség.

Az ügyben érintett rendőröket őrizetbe vették, az ügyészség járművezető általi szándékos sérülésokozás gyanújával indított eljárást, míg egy másik vizsgálat is indult az igazoltatással szembeni ellenállás miatt.

A csendőrség erősítést küldött a 25 ezer lakosú Elancourt-ba az esetleges zavargások megelőzésére.

Szerda este mintegy száz ember gyülekezett a baleset helyszínén, de a rendőrség arra kérte a helyieket, hogy a feszültség elkerülése érdekében kerüljék a környéket, de így is éjjel két járművet felgyújtottak, és petárdákat dobáltak rendőrökre a közeli településen.

Június végén Párizs elővárosában, Nanterre-ben szintén életét vesztette egy 17 éves fiatal, amikor ellenállást tanúsított egy közúti ellenőrzésen, és az igazoltató rendőr közelről lelőtte őt.

A fiú haláláról a közösségi oldalakra felkerült felvételek öt napig tartó zavargásokat idéztek el több száz nagyvárosi peremkerületben az egész országban.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!