Drámai adat: tavaly több mint 10 ezer embert segítettek halálba az orvosok Kanadában
Jövőre már mentális problémákkal is igényelhető az eutanázia
Drámai adat: tavaly több mint 10 ezer embert segítettek halálba az orvosok Kanadában

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 11. 22.
Elképesztő ütemben nő Kanadában azoknak a száma, akik orvosi segítséggel a halált választják az érvényben levő eutanázia-törvénynek megfelelően. Jövőre még nagyobb lehet ez a szám, mivel a szabályozást tovább könnyítik.

Jövő márciustól már mentális problémákkal is igényelhető lesz az eutanázia, tehát nem kell minden áron a közelgő halálra és elviselhetetlen fizikai fájdalomra hivatkozni az öngyilkossági kérelmeknél, hanem már a mentális problémák is elegendőek lesznek a kérvények elbírálásakor. 

A törvénymódosítás azért is érdekes, mert a kérdésben rendkívül megosztott a kanadai orvostársadalom, egyáltalán nincs teljes konszenzus abban a kérdésben, hogy vajon milyen esetben etikus és indokolt az ilyen jellegű végzetes szakmai közbeavatkozás. 

Különösen annak függvényében aggasztó a hír, hogy a tavalyi adatok szerint 10.064 olyan ember volt, akit ilyen módon segítettek a halálba, szemben az 5 évvel ezelőtti közel ezer fős számmal. Az eutanáziát 2016-ban legalizálták az országban. 

!Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon.!

(The Globe and Mail)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!