Donyeck belvárosába lőttek rakétát az ukránok, legalább 20 civil halt meg - állítják az oroszok
A szakadár vezetők szerint kazettás töltetekről van szó
Donyeck belvárosába lőttek rakétát az ukránok, legalább 20 civil halt meg - állítják az oroszok

Forrás: Twitter/MFA Russia

2022. 03. 14.
Legkevesebb húsz ember életét vesztette és 26 megsebesült Donyeck belvárosában egy lelőtt, Tocska-U típusú ukrán rakéta szilánkjainak becsapódása következtében - jelentette be Gyenyisz Pusilin, a donyecki "népköztársaság" vezetője hétfőn az orosz médiának nyilatkozva.

Pusilin szerint a halottak között gyerekek is vannak, a sebesültek közül többnek súlyos az állapota. A tisztségviselő azt is közölte, hogy a Donyeck városközpontja felett lelőtt Tocska-U kazettás töltetet hordozott.

 

Kijelentette, hogy a donyecki városközpontban nincsenek katonai objektumok. A vezető gyászt rendelt el a "népköztársaság" területén.

Bankautomatánál sorban állva vesztették életüket

A Rosszija 24 hírtelevízió helyszíni felvételein egy kiégett autóbusz, több megsérült gépkocsi és üzlet volt látható, valamint több, a lángok elfojtásán dolgozó tűzoltó. A jelentés szerint voltak, akik a bankautomatánál sorban állva vesztették életüket.

A Tocska egy szovjet fejlesztésű harcászati rakétarendszer. A korszerűsített Tocska-U változatának hatótávolsága elérheti a 120 kilométert. Hivatalos bejelentés szerint az orosz szárazföldi erők 2019-ben fejezték be átállást a Tocska-U komplexumokról a fejlettebb Iszkander-M-re.

A típus az ukrán hadseregnél még rendszerben áll.

Pusilin szerint a donyecki "népi milícia" légvédelme eddig 15 Tocska-U rakétát semmisített meg. Hangsúlyozta, hogy ha a donyecki városközpontra kilőtt rakétát nem lőtték volna le, az elszenvedett veszteség még súlyosabb lett volna.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!