Csak piaci áron tankolhatnak a tűzoltók, spórolniuk kell a gyakorlatokon
Csak piaci áron tankolhatnak a tűzoltók, spórolniuk kell a gyakorlatokon

Illusztráció.(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

2022. 08. 05.
Hiába látnak el közfeladatokat, július 30-a óta piaci áron tankolhatnak a tűzoltók, a mentők és a rendőrök. A tűzoltóságokat levélben értesítették, hogy takarékoskodniuk kell, ezért sokkal kevesebbet gyakorlatozhatnak innentől kezdve.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke arról beszélt az ATV Híradójában, hogy többek között arra utasították az országos katasztrófavédelemhez tartozó hivatásosokat, hogy kevesebbet gyakorlatozzanak, így havonta egyszer csak egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani, csökkenteniük kell a kocsifutásokat, és amivel csak tudnak, mindennel spórolniuk kell.

A tűzoltók többször gyakorolhatják majd a szerelést, de a tűzoltást nem. A szakszervezet már javasolta, hogy minden tűzoltóság kapjon ezer literes tartályt, melyben üzemanyagot tárolhatnának.

A mentőknél jelenleg az az ajánlás, hogy a lehetőségekhez mérten próbálják pótolni az üzemanyagot, amikor a járművekben a felére csökken az üzemanyagszint. Ez viszont a dízelhiány miatt már többször nehéznek bizonyult.

(ATV / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!