Már ezrek kényszerültek elmenekülni Európában erdőtüzek miatt
Már ezrek kényszerültek elmenekülni Európában erdőtüzek miatt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 15.
Franciaországban, Portugáliában és Spanyolországban is erdőtüzek pusztítanak, ezért több ezer helyi lakost és nyaralót kitelepítettek a hatóságok.

Franciaországban mindössze néhány nap alatt tízezer embernek kellett elhagynia a lakhelyét, mert az erős szél és a nagy szárazság miatt tovább terjedtek az erdőtüzek. Portugáliában és Spanyolországban a 40 fok fölötti hőmérséklet miatt szintén több tucat helyen meggyulladt a növényzet.

 

A portugáliai Pinhãoban ráadásul a rekord 47 fokot is elérte a hőmérséklet csütörtökön, és a hőhullám miatt 43-an meghaltak. Spanyolországban az extrém hőség néhány nap alatt már 238 ember halálát okozta.

Portugáliában jelenleg is 30 helyen ég az erdő, és idén 300 négyzetkilométernyi területen pusztított tűz az országban, mely már meghaladta a tavalyi szintet. Olaszországban, Horvátországban és Görögországban szintén több régióban erdőtüzekről számoltak be, és a helyzetet az erős szél is tovább nehezíti.

(BBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!