Brutális hőség csapott le Ázsiára, megdőltek a hőmérsékleti rekordok
Brutális hőség csapott le Ázsiára, megdőltek a hőmérsékleti rekordok

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 08.
Vietnamban 44 Celsius fokot mértek, és bár megdőlt a hőmérsékletrekord, a szakértők szerint még melegebb idő várható a térségben.

Vietnamban a hatóságok azt tanácsolták a lakosságnak, hogy ha tehetik, inkább bent tartózkodjanak, és a földeken már délelőtt 10-kor be kellett fejezni a munkát, annyira elviselhetetlen volt a meleg.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Úgy gondolom, hogy ez a rekord még sokszor meg fog dőlni”

- nyilatkozta Nguyen Ngoc Huy klímaszakértő.

Legutóbb négy éve mértek hasonlóan magas hőmérsékletet Vietnamban, akkor 43,4 Celsius fok volt egy másik tartományban.

A szomszédos Thaiföldön szintén megdőlt a hőmérsékleti rekord 44,6 Celsius fokkal, Mianmarban pedig az elmúlt tíz évben nem volt annyira meleg, mint a napokban.

Bár a térség országaiban a monszun előtt magas szokott lenni a hőmérséklet, de az elmúlt időszakban a szokásosnál is sokkal melegebb volt.

Indiában az 1960-as évek óta nem volt annyira meleg, mint mostanság, és a szokásosnál 3-4 fokkal melegebb hőmérsékletet mértek.

előfizető

(BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!