Breaking: Trump felvetette, hogy el lehetne halasztani a novemberi választást
A levélben történő szavazás kockázatai kapcsán merült föl a kérdés
Breaking: Trump felvetette, hogy el lehetne halasztani a novemberi választást

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 07. 30.
Donald Trump amerikai elnök felvetette az alkotmány értelmében november elején esedékes elnökválasztás elhalasztását, azt hangoztatva, hogy a koronavírus-járvány miatt előtérbe került levélszavazás visszaélésekre adna lehetőséget.

Az elnök a csütörtök reggeli Twitter-bejegyzései egyikében vetette fel ezt a lehetőséget. Mint írta: az általános, levélben történő szavazás "a legpontatlanabb és legcsalárdabb választás lesz a történelemben. Nagyon kínos lesz az Egyesült Államoknak".

Donald Trump három kérdőjellel írta le: "elhalasztandó-e a választás addig, amíg az emberek megfelelően, biztonságosan és nyugodtan voksolhatnak?".

A Hetek legfrisebb lapszámában részletesen is foglalkoztunk Trump újraválasztási esélyeivel és az elnökválasztási kampány rendkívüli kihívásaival.

Meredeken csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye az elmúlt negyedévben az egész országot koronavírus-járványnak köszönhetően.  Az Egyesült Államok GDP-je 32,9 százalékkal csökkent az áprilistól júniusig tartó időszakban, egészen 19410 milliárd dollárra süüllyedt.

Az első negyedévben még csekély, 0,3 százalékos növekedés volt tapasztalható, míg a második negyedév 9,5 százalékos csökkelést hozott.

A Hetek legfrisebb lapszámában David B. Cornstein amerikai nagykövet nagyinterjúban nyilatkozott az amerikai folyamatokról bővebben. 

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!