Bill Gates szerint a ChatGPT legalább annyira jelentős felfedezés, mint a számítógép volt
Bill Gates szerint a ChatGPT legalább annyira jelentős felfedezés, mint a számítógép volt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 02. 06.
A milliárdos üzletember szerint 2023-ban a mesterséges intelligenciáról fognak a legtöbbet beszélni az emberek, és a ChatGPT kifejlesztése annyira fontos vívmány, mint a számítógép és az internet felfedezése volt.

A ChatGPT - amelyet Elon Musk cége, az OpenAI fejlesztett ki - meg tudja érteni az emberi nyelvet, és néhány másodperc alatt generál szöveget a megadott stílusokban, de az iskolások matekfeladatait megoldja másodpercek alatt, és mindenféle kérdésre választ ad, hiszen több millió weboldalról gyűjt adatokat, amelyeket felhasznál.

A ChatGPT azonnal óriási népszerűségre tett szert, de ez a rendszer sem tévedhetetlen: előfordul például, hogy nem megfelelő választ ad a kérdésekre, mert egyelőre nem tud különbséget tenni a megbízható adatok és a dezinformáció között.

A Microsoft alapítója szerint a mesterséges intelligenciának hasonló hatása lehet a társadalmakra, mint amikor a számítógépek megjelentek a piacon, és mindenki számára elérhetővé váltak.

A chatbot felhasználóinak száma elképesztő mértékben nőtt, és még a TikTokot is lekörözte, hiszen mindössze két hónap alatt már több mint százmillióan használták.

A Microsoft egyébként még 2019-ben egymilliárd dollárt (több mint 360 milliárd forint) fektetett az OpenAI-ba, és a vállalat vezetősége a közelmúltban bejelentette, hogy még több pénzt fognak befektetni a cégbe.

(Business Insider / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!