hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Korszakváltó áttörést jelent a ChatGPT
Ne csak a gépek gondolkozzanak
Korszakváltó áttörést jelent a ChatGPT

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 01. 12.
Eljutott oda a technológia, hogy elérhetővé váltak a mesterséges intelligenciát vagy egyéb fejlett tech­nológiákat használó alkalmazások a tömegek számára is. Ráadásul Elon Musk cégének fejlesztése, a ChatGPT chatbot tényleg minőségi ugrást jelent minden elődjéhez képest. Milyen változásokra számíthatunk?

Az egyik leghíresebb ilyen eszköz a ChatGPT, az Open­­­AI vállalat által kifejlesztett mesterséges intelligencia chatbot, amelyet arra terveztek, hogy valós időben emberszerű válaszokat generáljon a felhasználói bevitelre. A GPT (Generative Pre-training Transformer) nyelvi modell egy változatát használja, amely emberi szövegek hatalmas adathalmazára van kiképezve, és képes összefüggő válaszokat generálni a felszólítások széles skálájára.

A ChatGPT működése meglehetősen egyszerű. Amikor a felhasználó beír egy üzenetet, a ChatGPT feldolgozza a szöveget, és a beszélgetés kontextusa és a nyelv megértése alapján választ generál. Ezt a választ ezután visszaküldi a felhasználónak, aki új üzenet beírásával folytathatja a beszélgetést.

A ChatGPT igazi ereje abban rejlik, hogy képes megérteni és létrehozni az úgynevezett természetes nyelvet, amely lehetővé teszi számára, hogy lebilincselő beszélgetéseket folytasson a felhasználókkal, és még összetettebb kérdésekre is válaszoljon. Nem csoda, hogy a ChatGPT az ügyfélszolgálati chatbotok és online asszisztensek közkedvelt választásává vált, hiszen természetesnek és emberinek ható módon képes hasznos és pontos válaszokat adni a felhasználói megkeresésekre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!