Baljós árnyak: nem sok jót ígérnek az ellenzéki miniszterelnök-jelölt megnyilvánulásai
Véleménycikk
Baljós árnyak: nem sok jót ígérnek az ellenzéki miniszterelnök-jelölt megnyilvánulásai

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

2021. 12. 07.
Márki-Zay Péter jelenleg még nem miniszterelnök, ezért csak a beszédeiből ismerhetjük meg (most a városát hagyjuk, szerintem más téma). Egy interjúban a saját szövegei kapcsán magyarázta, hogy a cél az igenis szentesíti az eszközt. Nem sok jót ígérő gondolat. Most az Indexnek adott interjúban mondott meglepő dolgokat. Inkább megdöbbentőnek érdemes nevezni.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Ez egy véleménycikk.

„És ha országosan sem győznek? El fogja fogadni a választás eredményét?

Azt elfogadom, hogy ebben az országban nagyon sok Fideszre szavazó ember van, de azt nem fogadom el, hogy itt lehet lopni, karaktergyilkolni, hogy ukrán szavazókat hoznak be tömegével. Hogyan lehetne ezt elfogadni? Nyilvánvalóan tisztességes ember nem fogja elfogadni a sorozatos választási csalásokat, a hazug, lejárató kampányt. Hogyan fogadnék el bármilyen választási eredményt legitimnek ilyen feltételek között?”

Röviden: ha nem győznek, akkor nem fogja elfogadni a választás eredményét. Ha ez a véleménye a körülményekről, akkor nem logikus, hogy elindul a választáson. Ha elindul, akkor a vereséget is illik elfogadni. Márpedig arról szó sincs, hogy nem indul. Indul, és előre elmondja, hogy itt csak ő győzhet, mert…. mert ő előre tudja, hogy a Fidesz csalni fog. 

Ez az „előre” persze teljes képtelenség. Az egészben a lényeg: a Fidesz nem győzhet legitim módon.

Az interjúban azt fejtegeti, hogy miután nem fogadta el az esetleges vereségét, ellenállást szervez majd, de csakis erőszakmentesen, mint egy magyar Gandhi („a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választáson, akkor ott Gandhi volt a képem, aki az erőszakmentes ellenállásnak a jelképe”).

Megnyugodhatunk: nem akar fegyvert fogni. Ez nagyon szép tőle.

Mégis, az egész nagyon is hasonlít egy súlyos fenyegetésre. Mintha azt mondaná a Fidesznek: jobban jártok, ha csendben átadjátok a hatalmat és visszaléptek a javamra, ha győztök, akkor is (ahogy ezt Karácsony is tette). 

Márki-Zay mögött ott áll a teljes liberális és globalista világ, ezt nem kell részletezzem. Talán ezért is enged meg ilyeneket magának, tudja, hogy elnézik neki (hasonló ügy a feles alkotmányozás ügye is).

Mit mondhatunk erre? Azt, hogy nem lesz ennek jó vége.

A napokban készített a 444 Tölgyessy Péterrel egy hosszú és figyelemreméltó interjút. Érdemes megnézni. Ennek lényegét jól summázza a cím, amit adtak a szerkesztők:

„A hideg polgárháború nagyobb kárt okoz az országnak, mint a korrupció”

Tölgyessy Péter véleménye szerint a Fidesz sem tett eleget ennek a háborúnak az enyhítéséért, hanem inkább a fokozásán dolgozott. De az ellenzék sem akar ebből a képletből kilépni

A kialakult helyzet okairól sok fontosat hallunk a beszélgetésben, és nekünk most elég ennyi.

Én nem tudom, mi a megoldás. De semmiképpen nem az, amit Márki-Zay most idézett beszédében olvashatunk. Ha a választáson vereséget szenved, akkor beindul a B-terv. Belső ellenállás mellet biztos segítségül hívják a felszabadító nyugati NGO hadosztályokat is.

Nem nyugszanak, amíg el nem söprik Orbánékat, kábé ezt jelenti a szöveg. 

De ez az irány egészen biztosan rossz. Az országnak biztosan, de ez láthatóan nem igazán érdekli Márki-Zay Pétert.

Hozzá kell tenni azt is, hogy Orbán Viktor a leghalványabb utalást sem tett olyasmire, hogy nem fogad el egy vereséget. Sőt, ő már egyszer átadta a hatalmat egy választási vereség után. Úgyhogy itt az ellenzék tartozik azzal, hogy visszavonják ezeket a súlyos kijelentéseket.

Ha ez esetleg elmaradna (amire gondolni sem merek), akkor sokkal nehezebbé válik a helyzet, mint eddig volt. És eddig sem volt könnyű.

.
Előfizetői akció


 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!