„Az emberek egy részét megetethetnénk az állatokkal” – morbid viccet sütött el Boris Johnson
A brit miniszterelnök gyerekekkel beszélgetett a bolygó egyensúlyának visszaállításáról
„Az emberek egy részét megetethetnénk az állatokkal” – morbid viccet sütött el Boris Johnson

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 10. 26.
Boris Johnson brit miniszterelnök klímaváltozásról szóló gyermekekhez intézett üzenete furcsa fordulatot vett, amikor arról kezdett el viccelődni, hogy bizonyos embereket az állatokkal kellene megetetni a bolygó egyensúlyának helyreállítása érdekében.

A brit miniszterelnök Tanya Steele, a WWF UK természetvédelmi szervezet vezérigazgatója társaságában ült le a gyermekekkel tanácskozni arról, hogyan is lehetne „visszahozni a természetet”. Steele szerint a föld emlőseinek 97 százaléka ember és házállat, és csupán 3 százalék vadállat. 

“Az emberek egy részét meg is etethetnénk az állatokkal”

– vágott közbe Johnson, nagy kacagást kiváltva a gyermekekből. 

Steele viccesen megjegyezte: esetleg megszavaztathatnák a gyermekeket a kérdésben, és megkérdezhetnék, van-e önként jelentkező. Később hozzátette:

„Természetesen komolyan kell vennünk a felelősségünket.”

A brit miniszterelnök a gyerekek érdemi kérdéseire is válaszolt: szerinte a műanyagok újrahasznosítása nem megoldás az óceánokat és a tengeri élővilágot fenyegető veszélyekre, és csökkenteni kell a műanyag használatát. 

Noha Johnson jellemzően bohókás hangulatban volt a YouTube-on közvetített eseményen, a kérdés politikai tétje nagy, mert az egy hét múlva Glasgow-ban kezdődő COP26 klímavédelmi csúcstalálkozó sikerére törekszik. A brit miniszterelnök meg akarja mutatni, hogy Nagy-Britannia élen jár az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló globális erőfeszítésekben.

(Bloomberg/hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!