Az ellenzékkel összeállva vágná meg az egyházi támogatásokat Gattyán György
Az ellenzékkel összeállva vágná meg az egyházi támogatásokat Gattyán György

Fotó: ATV

2022. 01. 10.
Nyílt levélben győzködi az ellenzéki pártokat Gattyán György azzal kapcsolatban, hogy kormányváltást akar, ezért kezdjenek közös tárgyalásokba. A pornómilliárdos január 17-ig adott határidőt.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

„A Megoldás Mozgalom alapító-elnökeként fontosnak tartom újra tisztázni politikai szerepvállalásom alaptézisét. Ragaszkodva eddigi megnyilvánulásaim legfontosabb gondolataihoz, leszögezem, hogy célom a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása” – kezdi az ellenzék vezetőinek írt levelét Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke, aki novemberben jelentette be, hogy elindul a parlamenti választásokon.

A többek között online pornográfiából meggazdagodó milliárdos kijelentette: felajánlja segítségét, amennyiben az általa meghatározott programpontok megvalósítása mellett írásban hitet tesz vele az egyesült ellenzék. „Ha egyetértenek ezekkel a törekvéseinkkel, arra kérem Önöket, hogy 2022. január 17-ig kezdeményezzenek közös tárgyalássorozatot a Megoldás Mozgalommal a részletek kidolgozásáról” – teszi hozzá. 

Gattyán öt pontja között szerepel például, hogy kormányváltás esetén azonnali, 10%-os alapbéremelést kell végrehajtani az állami közoktatásban dolgozók részére, a jelenlegi egyházi támogatások terhére.

Továbbá garanciavállalást kell tenni arra, hogy az állami oktatásban dolgozók teljes bére inflációkövető lesz. „A kormány évről évre megemeli az egyházak támogatására szánt keretösszeget, miközben a tavalyi évhez képest idén több tízmilliárd forinttal csökkentette az oktatásra, a pedagógusok bértámogatására szánt összeget” – áll a nyílt levélben. 

Hetek / MTI - OTS

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!