"Amen és awomen" - hindu istenség és erőltetett genderideológia is megjelent a kongresszusi nyitóimában
Emanuel Cleaver "metodista" tiszteletes "progresszív fohászával" igyekezett minden hit és nem képviselőjét kielégíteni
"Amen és awomen" - hindu istenség és erőltetett genderideológia is megjelent a kongresszusi nyitóimában

Forrás: Youtube/C-span

2021. 01. 04.
Emanuel Cleaver metodista tiszteletes és demokrata képviselő az amerikai Kongresszus 117. ülését vasárnap egy hindu istenség nevében elmondott imával nyitotta meg, melyet a héber eredetű "ámen" ("úgy legyen") szó "progresszív" kifacsarásával zárt le, a "men" ("férfi") jelzőt "women" ("nő") jelzőre cserélve.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az ima megszokott, keresztény, bibliából vett szólamokkal kezdődött, ám a végére abszolút szinkretista, "politikailag korrekt" irányt vett.

“Örökkévaló Isten, szótlanul borulunk le a kegyelem királyi széke elé, ahogy magunk mögött hagyjuk a politikailag és társadalmilag is zajos 2020-es évet,"

- kezdte Cleaver, aki a St. James metodista templom pásztoraként szolgált 1972-től 2009-ig.

“... elismerjük szent felsőbbrendűségedet és megvalljunk, hogy kegyelmed és türelmed nélkül csak úgy léphetünk be ebbe az új évbe, hogy veszélyes módon saját esendő természetünkre támaszkodunk,"

-folytatta a lelkész, majd isteni beavatkozást kért "egy olyan pillanatban, amikor sokan úgy vélik, hogy a demokrácia ragyogó fénye kezd elsötétülni", azért fohászkodott Istenhez, hogy hatalmazza fel a 117. kongresszust arra, hogy fenntartsa a szabadságot a jövő nemzedékei számára, arra is kérte Istent, hogy tartsa fenn jelenlétét még a „fokozott nézeteltérések” idején is.

Zárásként idézett egy áldást is a Bibliából, Mózes 4. könyvéből (6: 24-26): "Most, Isten, aki teremtette a Világot és minden abban levő dolgot, Áldjon meg minket, és őrizzen meg minket.Világosítsa meg az Ő arcát rajtunk, és könyörüljön rajtunk. Fordítsa az Úr az Ő arcát ránk, és adjon békességet nekünk, családjainknak, földünket, és, ha merhetünk ilyet kérni Ó Uram, békét ebben a teremben is, most és mindörökké."

Cleaver itt azonban óriásit fordított, és hivatkozott a sok különböző hit isteneire, melyek "ugyanazok", illetve valamilyen oknál fogva név szerint Brahma hindu istenségre is, a szokásos "Jézus nevében" záróakkord helyett.

“A monoteista Isten, Brahma és a sok különböző hit által sok különböző néven emlegetett "isten" nevében kérjük"

Megfejelve egy nemi jelleget egyáltalán nem hordozó héber imazáró szó az "Ámen", azaz "úgy legyen" "progresszív" kifacsarásával, mivel az formailag tartalmazza a "men", azaz "férfi" kifejezést.

“Amen and A-women,”

- zárta fohászát, görcsösen hangsúlyozva a két nem "egyenlőségét".

Brahma egy négyarcú hindu istenség, aki „aranytojásból született és megteremtette a földet és minden rajta levő dolgot” - írja az Encyclopedia Britannica. Később úgy gondolták, hogy egy lótuszból származott, amely a Visnu, egy másik hindu istenség köldökéből került elő.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!