A sárkány magához tért
A sárkány magához tért

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 12.
Négy éve írtam egy ünnepi cikket „Trump vitéz és a sárkány” címmel arról, hogyan is adott nagy pofont az abortusziparnak a jelenlegi elnök és alelnök 2016-os győzelme. Trump azonban most vereséget szenvedett a "sárkánytól", aminek úgy tűnik, nem csak egy feje van.

Ez egy véleménycikk.

Hosszabb idézet következik, a lényegről:

„Egyre kevésbé tisztelt liberális újságírók és politikusok: a gyilkosság nem szabadságjog, az abortusz pedig a legaljasabb fajta gyilkosság, mert totálisan védteleneken követik el. Tudom, nem szeretitek ezt hallani, de ez van, és pontosan azért is örülünk Trump győzelmének, mert végre talán történni fog valami ezen a téren.

A liberálisok és feministák álláspontja világos: „ne feledkezzünk meg arról a makacs tényről sem, hogy a magzat nem ember”. (Antoni Rita: Megkeresztelni, eltemetni, elnevezni; MNO, 2016.  október 17.) Ember vagy nem ember, ezt valóban el kell dönteni, és ezt Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke, becsülendő nyíltsággal meg is teszi. Hillary Clinton szerint sincsenek a magzatoknak alkotmányos jogaik.

Miért örülünk akkor Trump és Pence győzelmének? Egyértelműen látszik, hogy egyáltalán nem túloztam, amikor az Ezerfejű Liberális Sárkányt emlegettem. Ez a sokfejű szörny emberek millióit ölte meg, épp ideje volt már, hogy kapjon egy nagy pofont (szögezzük le egyszer s mindenkorra, hogy a magzat ember, nem külön faj vagy ufó).

Nos, ennek a jobbegyenesnek örülünk, de nagyon. Az ütést ebben az esetben Trump szállította, köszönet érte. Az Ezerfejű most megrendülten támolyog, és egyelőre nem tér magához.”

Most, négy év elteltével sajnálattal kell megállapítsam: a sárkány magához tért és igen bosszúszomjas.

Az abortusz ügyben Trump elkezdte a munkát: Legfelsőbb Bíróság átalakítása, személyes részvétel a nagy élet-párti demonstráción…stb. Tovább még nem jutott, de szeretett volna. 

Trump most azonban vereséget szenvedett. A sárkánytól. Nem, nem arra gondolok, hogy elcsalták a választást, bár sok kérdőjel maradt. Nem, a sárkány attól sárkány, hogy öl. Az abortusz elfogadottá és törvényessé tétele a liberális oldal „vívmánya”. A tömeggyilkosság támogatása miatt sárkány a sárkány.

És nagyon úgy tűnik, hogy nem csak egy feje van. 

Érdekes módon most ez a hétfejű azzal vádolja Trumpot, hogy felbujtott az ostromra és gyilkosságra. Arra a rendőrre gondolnak, akit egy tüntető ölt meg. Meg a többi áldozatra is talán, bár róluk kevesebbet hallottam. Egy ismert magyar közéleti figura is gyilkosnak mondta Trumpot az FB-n. Ez persze durva rágalom.

Egy hozzászólás így magyarázta az állítást: 

"Szerintem hallgassa meg miket mondott a Capitolium előtt, mire biztatta az ott lévőket, mire buzdította a támogatóit, hogy menjenek a Capitoliumba és szálljanak szembe az ellene lépő republikánus törvényhozókkal, hogy harcoljanak a győzelemért, amit elcsaltak stb. Ez ott felbujtásnak számít!"

Azaz a gyilkosságra felbujtás ugyanolyan súlyos bűn, mint a gyilkosság. Ez igaz. Csakhogy Trump nem bujtott fel ilyesmire. A harcra való felszólítást emlegetik és idézik.

Mondta azt is pár hónapja, hogy a tüntetés napja „vad” lesz (lásd Steppenwolf, „Born to be wild” dal, Szelíd motorosok film, mint erőszakra felbujtás).

Én akárhogy forgatom a dolgot arra jutok, hogy ez nem gyilkosságra felbujtás.

Politikai harc, soha szó sem volt másról. A politikai harcra felszólítás nem gyilkosságra felbujtás, ez biztos. Maximum felelőtlenség jöhet szóba, hogy ismerve a kockázati tényezőket, miért szervezett tüntetést.  

Feleslegesen növelte a feszültséget, de ez sem ostromra és gyilkosságra buzdítás.

A National Interest nevű lap elemzője is elismeri, hogy „a capitoliumi dombon a bohózat erőszakba csapott át, nagymértékben az elnök bujtogatásának, ha nem is tényleges tetteinek nyomán”. Azaz az elnök felelőtlenül növelte a feszültséget.  

Bakshian hozzáteszi:

„Vicces, hogy éppen azok a politikai körök és médiumok, amelyek a leghangosabban ítélik el a Capitoliumon történteket, nyáron még a törvénytelenségeket pártolták, és a tiltakozókat „többségükben békésnek” igyekeztek föltüntetni.”

Most már azon dolgoznak a demokraták a hírek szerint, hogy végleg kiűzzék a közéletből Trumpot. Még huszadika előtt el akarják mozdítani, mások a közélettől szeretnék eltiltatni. A Twitter végleg kitiltotta, elfogatóparancsot adtak ki ellene (ezt Iránban)… stb. 

Magasra csap a gyűlölet és a káröröm lángja, "gyilkosozzák" és "gazemberezik" a jelenlegi elnököt.

De miért van ez? Megkockáztatok egy lehetséges választ. Nem volt még az Államokban ennyire pro-life elnök mint Trump. Olyan, aki aktívan ki is állt az élet védelme mellett. Trumpnak sok hibája van, de ezen a nagyon lényeges téren elszánt harcos volt és reméljük lesz. A gyűlölet elsősorban ezért olyan szikrázóan látványos.

Amúgy, ahogy egy barátom megjegyezte ”Már akkor gyűlölték szikrázóan, amikor még be se lett iktatva, amikor még nem csinált semmit”. De amikor kiállt az élet mellett, az megbocsáthatatlan volt.

Ugyanis a liberalizmus legnagyobb bűne az abortusz elfogadtatása. A konzervativizmus egy része passzívan belenyugodott ebbe, a liberális oldal viszont nagyon is aktív.

Legalizálták millió emberi élet elpusztítását és még van arcuk gyilkosnak mondani egy harcias és életpárti elnököt, aki talán meggondolatlanul beszélt, de vér nem tapad a kezeihez.

Igen, a sárkány magához tért és nem akar  kímélni senkit és semmit, ami és aki az útjában áll. Ezzel együtt az útjába kell állnunk és harcolni ellene. Megfontoltan, békés eszközökkel (hogy ne legyen félreértés, leírom ezt is, nehogy felbujtással vádoljanak), dinamikusan és elszántan és főként kitartóan.

Nem szabad feladni.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!