„A hatalom a népé” - Kéretlen jótanács az ellenzéknek
Vélemény
„A hatalom a népé” - Kéretlen jótanács az ellenzéknek

Fotó: MTI/Illyés Tibor

2022. 04. 05.
„A hatalom a népé” – szólt az ellenzéki összefogás szlogenje. Azé az ellenzéké, ami vasárnap döbbenetes vereséget szenvedett.  

Ez egy véleménycikk.

A vasárnapi választás ikonikus és kifejező fényképe, ahogy egy ellenzéki szavazó dobja a szlogent egy - mindenki számára ismert - zöld kukába. Csak az a baj vele, hogy az ellenzék ezt a szlogent nem tegnap, hanem már több hónappal ezelőtt (talán már amikor megszületett rögtön) kidobta a kukába.

Ezt igazolta a kampányuk, lépten nyomon minden megnyilvánulásuk, és ezt igazolja a tegnap megnyilvánuló népakaratra adott reakciójuk is. Amikor egy politikai formáció nem képes máshogy kommunikálni a másik (előzetes mérések alapján is legalább hasonló nagyságú szavazótáborral rendelkező) oldal szavazóiról, mint hogy

1. megvezetett és buta, 

2. kilóra megvett,

emberek sokasága, akkor nemhogy nem szolgálja a népet, de nem is érdekli az. Amikor egy politikai formáció megmondja hogy keresztényként miben higgy, és hova szavazz, az a pártcsoport nem tiszteletben tartja (mert kiszolgálnia ezt talán pont nem kell) az istenadta nép hitét, hanem önös érdekeinek mentén igyekszik manipulálni azt. 

Amikor kinyilatkoztatják, hogy aki a Fideszre mer voksolni, nem jóérzésű és nem tisztességes ember, nem a népakaratot keresik, hanem saját akaratukat akarják ráerőltetni a választókra. És igen, a politikai játszmában ezt is lehet, de ehhez mindenhol hosszú évtizedek kellenek, nem négy év.

A magyar nép pedig úgy tűnik, csökönyös fajta.

Ezért egy jó tanács a mindenkori ellenzéknek, nem tudom, hogy akarom-e, hogy megfogadjátok, de elég biztos vagyok benne, hogy nem fogjátok, ezért merem leírni: kezdjétek el komolyan venni azt a népet, akié a hatalom. Kezdjétek el komolyan venni az erkölcsi, politikai preferenciáit, gondolkozzatok el rajta, hogy nem csak a megvezetett vagy lefizetett emberek lehetnek Fidesz szavazók, és ha eddig eljutottatok, kezdjetek azon is agyalni, hogy akkor vajon miért szavaztak tegnap is ennyien az általatok megtestesült gonoszként beállított Orbán Viktorra.

Ne csak politikai haszonszerzésre használjatok, hanem vegyétek végre komolyan, ha már a zászlótokra tűztétek: a hatalom a népé!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!