A Feyenoord csapatkapitánya nem kért a szivárványos karszalagból
A Feyenoord csapatkapitánya nem kért a szivárványos karszalagból

Illusztráció.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 10. 18.
Orkun Kökcu, a Feyenoord holland születésű török labdarúgója a hétvégén megtagadta, hogy az Eredivisie, azaz a holland első osztály legutóbbi mérkőzésén felvegye a szivárványos csapatkapitányi karszalagot. A csapat 3–1-re legyőzte az AZ Alkmaart, ám a csapatkapitány végül az osztrák Gernot Trauner lett.

A játékos kijelentette, hogy vallástól, származástól és nemi hovatartozástól függetlenül mindenkit tisztel, úgy vallja, hogy mindenki szabad, és mindenki azt tehet és érezhet, amit akar.

"Szerintem fontos hangsúlyozni, hogy én mindenkit ugyanúgy tisztelek vallástól, származástól és nemi hovatartozástól függetlenül. Úgy gondolom, hogy mindenki szabadon csinálhatja azt, amit gondol vagy érez. Én teljesen megértem ennek az ügynek a fontosságát, de az én vallási nézeteim miatt úgy érzem, nem én vagyok a legjobb ember ennek a támogatására."

– idézi a Sun Orkun Kökcü szavait.

El tudom képzelni, hogy néhányan csalódnak emiatt. De egyáltalán nem ez a célom, viszont tisztában vagyok azzal is, hogy ezt az érzést néhány szóval nem tudom egyből elhessegetni. Ugyanakkor remélem, hogy a vallási nézeteim miatt hozott döntésemet ugyanúgy tisztelik majd

– folytatta a holland születésű török válogatott labdarúgó.

Orkun Kökcu döntése miatt az osztrák Gernot Trauner viselte a karszalagot.

 (The Sun / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!