(18+) Döbbenetes tragédia: váratlan sziklaomlás temetett maga alá több turistahajót Brazíliában - videó
Az incidens során legalább heten életüket vesztették
(18+) Döbbenetes tragédia: váratlan sziklaomlás temetett maga alá több turistahajót Brazíliában - videó

Forrás: Youtube/9 News Australia

2022. 01. 10.
Legalább 20 ember tűnt el, és heten meghaltak miután egy kanyon sziklafala hirtelen leomlott, maga alá temetve a folyón arra haladó három turistahajót a brazíliai Minas Gerais államban. A haditengerészet még vizsgálja a tragédia részleteit.

A sziklacsuszamlás szombaton dél körül történt, a brazil Furnas-tó menti kanyonban, Capitolo városa közelében, Minas Geraisban. A megdöbbentő videókon jól látszanak a tragédia részletei, ahogy előbb kisebb sziklák zuhannak le a kanyon faláról, majd egy hatalmas sziklalap válik le a és közvetlenül rázuhan több csónaknyi turistára.

A közeli hajóról készült felvételek azt mutatják, hogy az utasok kétségbeesetten próbálták figyelmeztetni a sziklához közelebb eső hajókat közel egy perccel a végzetes sziklaomlás előtt.

A médiának nyilatkozó helyi katasztrófavédelmi tisztviselők szerint heten meghaltak az összeomlásban, további kilencen pedig súlyosan megsérültek. 23 másik személy könnyű sérülésekkel megúszta az incidenst, őket később haza is engedték őket a kórházból.

A brazil haditengerészet kutató- és mentő csapatokat küldött a helyszínre, és most vizsgálják a sziklaomlás okát. Minas Gerais kormányzója, Romeu Zema nyilatkozatában „a heves esőzéseket okolta, amelyek egy sziklafal meglazulását okozták”.

(RT/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!