Elképesztően abszurd botrány Messiék meccsén: öltönyös emberek vittek el négy játékost a pályáról - felvétel
A brazil járványügyi hatóságok radikális intézkedése miatt kellett lefújni a világbajnoki selejtezőt
Elképesztően abszurd botrány Messiék meccsén: öltönyös emberek vittek el négy játékost a pályáról - felvétel

Forrás: Youtube/fubo Sport

2021. 09. 06.
Mindössze pár perce tartott a hatalmas rangadónak számító Brazília-Argentína világbajnoki selejtező mérkőzés, amikor egyszer csak öltönyös emberek jelentek meg a pálya szélén. Eleinte sem a játékosok, sem a játékvezető, de még a brazil házigazda szervezők sem értették, hogy mi történik. Végül a mérkőzést le kellett fújni járványügyi intézkedések miatt. 

Később kiderült, hogy az Anvisa nevű brazil egészségügyi hatóság tisztviselői voltak azok a rejtélyes öltönyös emberek, akik a Brazília-Argentína összecsapás 4-5. percében megjelentek a pálya szélén. A példátlan botrány hátterében az állt, hogy a hatóságok szerint az argentin válogatott négy játékosa megszegte azt a járványügyi protokollt, mely szerint azoknak a nem brazíliai lakosoknak, akik az országba érkezést megelőző 14 napban Nagy-Britanniában jártak, két hétre karanténba kell vonulnia. 

Az argentin csapatból négyen játszanak az angol bajnokságban, életvitelszerűen ott is élnek, a Tottenhamban játszó Giovani Lo Celsóról és Cristian Romeróról, valamint az Aston Villás Emiliano Martinezről és Emiliano Buendiáról van szó. 

A legnagyobb kérdés az, hogy miért pont a mérkőzés megkezdése után jutott el odáig a járványügyi hatóság, hogy lekapcsolják a köztudottan Angliában játszó futballsztárokat, akik egyébként már három napja Brazíliában tartózkodtak. Az Anvisa szerint az argentinok megtévesztették őket, és mire a hatóságok erre rájöttek, akkor már csak a pályára behatolva tudtak csak intézkedni. 

A radikális intézkedés ennek ellenére is rendkívül meglepő, mert Brazíliában eddig mentességet élveztek az ide érkező futballcsapatok az ilyen jellegű járványkorlátozások alól, ahogyan ezt az ország által közelmúltban megrendezett Copa America is bizonyítja. 

Egyelőre nem tudni, hogy a mérkőzést lejátsszák-e, vagy más módon osztják-e el az összecsapás pontjait. 

(BBC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!