hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Volt lengyel kormánytag a Heteknek: ez figyelmeztető jel Magyarországnak
Az 1981-es puccs óta nem láttunk ilyet
Volt lengyel kormánytag a Heteknek: ez figyelmeztető jel Magyarországnak

Fotó: gov.pl

2024. 01. 11.
Alig egy hónapja lépett hivatalba az új lengyel kormány, de már több olyan kétes törvényességû lépést tett, ami világszerte megdöbbenést keltett, miközben Donald Tuskot Brüsszelben és Washingtonban a „demokrácia helyreállítójaként” ünneplik – mondta a Heteknek adott interjúban Jan Dziedziczak, az elõzõ kormány miniszter­elnökségi államtitkára, volt külügyminiszter-helyettes.

  Aggodalommal követjük az elmúlt hetek és napok eseményeit, kicsit hasonlóan ahhoz, mint amikor 1981-ben meghallottuk Jaruzelski tábornok statáriumáról a hírt. Mi történik Lengyelországban?

Először is néhány fontos tény. Több mint 7,5 millió ember szavazott ránk tavaly ősszel, ami a PiS eddigi legjobb eredménye volt, de a második, harmadik és negyedik helyezett párt összefogott velünk szemben. Ez az antikoalíció azt ígérte, hogy „helyreállítja a demokráciát”, de már a legelső lépése ennek az ellentéte volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!