hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tömegek sorsáról döntene a globális elit Davosban
Jövőnkről nélkülünk
Tömegek sorsáról döntene a globális elit Davosban

Zelenszkij több európai vezetővel és nemzetközi befektetővel tárgyalt, de Kínát hiába próbálta „becserkészni”.(Fotók: AP / Marcus Schreiber)

2024. 01. 18.
Óriási érdeklődés és gyanakvás övezte az idén is Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumot, melyen az elit ismét kísérletet tett arra, hogy megoldásokat találjon a jövő problémáira. Sokak szerint azonban éppen ők azok, akik létrehozzák azokat.

A bizalom helyreállítását tűzte zászlajára az idei davosi Világgazdasági Fórum (WEF), ahol a világ politikai és gazdasági köreinek krémje, 1600 vállalati felső vezető, 60 állam vagy kormányfő, 150 „disruptor” (innovatív „felforgató”), 200 társadalmi célokat szolgáló vállalkozó, fiatal vezető keresett megoldásokat a világ idei gazdasági, katonai, egészségügyi és technológiai kihívásaira, problémáira. Annak ellenére, hogy a fő előadások, panelbeszélgetések közvetítve vannak, tudvalevő, hogy az igazán meghatározó, nagy jelentőségű egyeztetések, megegyezések a fő paneleken kívül, médiafigyelemtől elzárt helyszíneken történnek.

Davossal kapcsolatosan rendre megjelennek, és talán egyre hangosabbá is válnak azon vélemények, melyek szerint a meghívott vezetők emberek által nem megválasztott testületként döntenek azok jövőjéről, saját üzleti, politikai érdekeik mentén, egyre csak visszametszve szabadságjogaikat, mozgásterüket és függetlenségüket.

A találkozóra az egyébként környezettudatosságra és klímavédelem fontosságára felszólító elit nagy része ismét óriási karbonlábnyomot hagyó magángépekkel érkezett. A svájci városka utcáin bohócnak kifestett Antifa-tüntetők fogadták őket, kritizálva a Fórumot, mondván: a világelit nem megoldója, hanem előidézője a válságoknak, illetve békés keresztény aktivisták is megjelentek, akik bibliai próféciákkal kapcsolatos ingyenes irodalmat akartak osztogatni, és felhívni a résztvevők figyelmét arra, hogy egyre nagyobb veszélybe kerül a lelkiismereti és vallásszabadság, és leszögezni, hogy a szólásszabadság korlátozása, valamint a világ politikai és vallási egyesítése démonikus. Helyi rendvédelmisek vették őket körbe, és azonnal eltávolították őket a területről. A Rebel News alternatív kanadai médium helyszíni tudósítója, Avi Yemini rá is mutatott, mennyire abszurd, hogy míg a kommunizmust lehet hirdetni (A WEF azt mondja, hogy „nem lesz semmid, és boldog leszel), sőt még az iszlám terrorizmust is (lásd.: a helyszínre érkező száz Antifa-tüntető kiabált Hamászt éltető szólamokat), az egyetlen, amiről úgy tűnik, Davosban nem lehet beszélni, az Jézus Krisztus személye.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!