hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Keresztény hitelveket kriminalizálhat egy új ENSZ-szerződés
Emberiesség elleni?
Keresztény hitelveket kriminalizálhat egy új ENSZ-szerződés

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 04. 10.
Emberiességellenes kategóriába sorolhatják a jövőben a természetes házasság és a természetes nemek mellett kiállókat az ENSZ egy új szerződéstervezete alapján, mely a „nemi alapú üldöztetés” kategóriát az LMBTQ-ra is kiterjesztené.

Az ENSZ olyan szerződést fontolgat, amely bizonyos hagyományos hitelveket az emberiesség elleni legsúlyosabb bűncselekményekkel tesz egyenlővé. A „ne­mi alapú üldözés” fogalma az emberiesség elleni bűncselekményekről szóló új szerződés cikkelytervezetében egyedülálló és példátlan fenyegetést jelent a természetes igazságok mellett elkötelezett emberek és a hívők azon jogaira nézően, hogy szabadon felvállalhassák, mit hisznek az emberi személy, a férfi, a nő, a házasság és a család természetéről, és hogy e hitükkel összhangban lévő törvényeket fogadjanak el.

A szerződéstervezet elveti ugyanis a nemek férfiként és nőként való meghatározását, amely a Nemzetközi Büntetőbíróság 1998-as római statútumában a „nemi alapú üldöztetés” bűncselekmény meghatározásának részét képezte. E definíció nélkül viszont megnyílik az út a homoszexuális és transznemű eszméket, viselkedést vagy gyakorlatot ellenző személyek büntetőjogi üldözése előtt – mutat rá a Center for Family & Human Rights (C-Fam) amerikai családvédelmi szervezet.

Az, hogy bárkit az emberiség ellenségének bélyegeznek azért, mert pusztán a természetes házasság, a szexuális erkölcs hagyományos normái és a nemiség bináris felfogása mellett érvel, megállásra és további átgondolásra kellene, hogy késztesse az ENSZ tagállamait az új szerződéssel kapcsolatban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!