hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Keresztény hitelveket kriminalizálhat egy új ENSZ-szerződés

Emberiességellenes kategóriába sorolhatják a jövőben a természetes házasság és a természetes nemek mellett kiállókat az ENSZ egy új szerződéstervezete alapján, mely a „nemi alapú üldöztetés” kategóriát az LMBTQ-ra is kiterjesztené.

Európa bajban – E heti köszöntőnk

Hat hónap. Ennyi kellett (sőt ennyi sem) hogy a nyugati világ nagy része elfelejtkezzen az iszlamista vérfürdőről, mely október 7-én magát a poklot szabadította a dél-izraeli kibucokra, de a nyugati világra is.

Kigyókba kell menekülniük a játszóterező gyerekeknek: helyszíni riport Izraelből

Épületekre kifüggesztett óriásplakátok, út menti molinók, reptéri táblák, buszmegállóra, ajtókra, falakra ragasztott fényképek: bárhol járunk Izraelben, mindenhol a túszok arcképét látjuk, az elengedésüket sürgető üzenetekkel. Egyre többükről azonban kiderül, hogy a terrorszervezet már csak a holttestüket tartja fogságban. 

Belföld

„Azért jöhettem világra, mert a nagyapám akkor, ott meg mert szökni” - hosszas kutatással jött rá, hogy mi történt felmenőivel a holokauszt alatt

Kertész Imre író mondta azt, hogy őt a holokauszt tette zsidóvá, amivel azt fejezte ki, hogy a hazai asszimilálódott zsidóságot a vészkorszak döbbentette rá kívülállóságára. A kőbányai Pick család története megerősíti, hogy Kertész igazsága nemcsak a túlélőkre, hanem a leszármazottaikra is vonatkozik.

A sikerhez nincs lift, lépcsőkön kell haladni

Bujdosó Tibor 2013-ban csatlakozott a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola munkájához, akkor, amikor a Gyülekezet átvállalta az iskola fenntartói szerepkörét az önkormányzattól. Munkássága alatt az iskola kibővült óvodával, valamint gimnáziumi és középiskolai szakképzéssel is. (x)

Hit és értékek

Európából Eurábia: Máig tart az iszlám ostroma

Az iszlám harmadik nagy offenzívája Európa megszerzése érdekében a 20. század utolsó harmadában kezdődött és a 21. század első évtizedeiben a szemünk láttára zajlik – és ez a meccs még közel sem dőlt el.

HÁTTÉR

Kalandok Csehországban

A közeli Cseh Köztársaság viszonylag kicsi, de annál több utazási élményt kínál: történelmi műemlékek, építészeti remekek, természeti értékek és még hosszan sorolhatnánk.

Gyula a hazai turizmus élvonalában

A körös-völgyi történelmi fürdőváros ugyan nem egy metropolisz, ám legalább annyi érték és látnivaló „zsúfolódott itt össze”, hogy az egy sokkal nagyobb városnak is becsületére válna.

Kedvező kilátások

Az idegenforgalom folyamatosan fejlõdik, ugyanakkor a világjárvány és a háborúk rámutattak a turizmus sérülékenységére is. A szállodaipar számára kulcsszavak a fenntarthatóság, a technológia, a wellness, az élmények és a rugalmasság. Interjú Sárvári-Deák Zsófiával a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) fõtitkárával.

Bosszút ígér a Mahdi hadserege: mit kell tudni az iráni Forradalmi Gárdáról?

Riadókészültségben áll a Közel-Keleten az izraeli és amerikai haderő, miután Irán bejelentette, hogy bosszút áll a damaszkuszi légicsapásért, amelyben életét vesztette a Forradalmi Gárda két vezetője.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!